Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

STAT BANK: Η αγορά καυσίμων το τρίμηνο 2005

STAT BANK: Η αγορά καυσίμων το τρίμηνο 2005

Μείωση 3,1% εμφανίζει η συνολική κατανάλωση καυσίμων το τρίμηνο του 2005. Οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου με τα υψηλά χρηματο-οικονομικά κλυδωνίζονται, ενώ οι μικρότερες κατορθώνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Στην κορυφή της εγχώριας αγοράς καυσίμων η ΕΚΟ, ενώ οι δύο πολυεθνικές BP και Shell βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Hellastat: Αύξηση 12,4% στις πωλήσεις ΙΧ το 2004

Hellastat: Αύξηση 12,4% στις πωλήσεις ΙΧ το 2004

Σε επιτάχυνση βρέθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων το 2004 καταγράφοντας αύξηση 12,4%, με τα κέρδη των αντιπροσωπειών να ενισχύονται κατά 9,8% αναφέρει σε μελέτη της η Hellastat, όπου επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2005 καταγράφονται σημάδια κόπωσης.

ICAP: Μελέτη για αγορά πλαστικών ειδών συσκευασίας

ICAP: Μελέτη για αγορά πλαστικών ειδών συσκευασίας

Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,3%, ακολούθησε τη χρονική περίοδο 1995-2004 η εγχώρια αγορά των πλαστικών ειδών συσκευασίας, της οποίας οι σημαντικές διακυμάνσεις στο κόστος παραγωγής, οφείλονται στις μεταβολές της τιμής του πετρελαίου. Η ICAP σε μελέτη της εκτιμά αύξηση με μέσο ετήσιο ρυθμό 4%-5% (σε ποσότητα) για τη διετία 2005-2006.

Τα Funds μπαίνουν δυναμικά στις τηλεπικοινωνίες

Τα Funds μπαίνουν δυναμικά στις τηλεπικοινωνίες

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παρατηρείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, από επενδυτικά σχήματα τραπεζών και επενδυτικών οίκων, με τις 2 από τις 10 μεγαλύτερες εξαγορές / συγχωνεύσεις του κλάδου κατά το 2004 να πραγματοποιούνται από χρηματοοικονομικούς επενδυτές, δηλαδή επενδυτικές τράπεζες και εταιρίες επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), σύμφωνα με έκθεση της Kantor Capital.

ICAP: Χρονιά ανασύνταξης για το έτοιμο σκυρόδεμα

ICAP: Χρονιά ανασύνταξης για το έτοιμο σκυρόδεμα

Χρονιά ανασύνταξης για τον κλάδο του ετοίμου σκυροδέματος είναι το 2005 για την Ελλάδα, καθώς η ολοκλήρωση ολυμπιακών έργων και έργων υποδομής και η μείωση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στοιχειοθετούν ένα δυσμενές περιβάλλον. Ωστόσο, την περίοδο 2005-2006 εκτιμάται ότι η ζήτηση σκυροδέματος θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 2004 καταγράφοντας μικρές μόνον αποκλίσεις.

Icap: Ετος ανάπτυξης για το εμπόριο το 2004

Συνεχίστηκε το 2004 η ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου, όπως δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα δείγματος 3.402 εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ, τα οποία είναι καταχωρισμένα στη Βάση Δεδομένων της ICAP. Από τα εν λόγω προσωρινά δεδομένα προκύπτει νέα ικανοποιητική άνοδος των πωλήσεων, της κερδοφορίας και των κεφαλαίων.

Stat Bank: Το Ολυμπιακό έτος ευνόησε το εμπόριο

Ευνοήθηκε από το Ολυμπιακό έτος το ελληνικό εμπόριο, σύμφωνα με έρευνα της Stat Bank. Οι πωλήσεις των μεγαλύτερων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας κατά το 2004 αυξήθηκαν κατά 11,2% φθάνοντας τα 55,45 δισ. ευρώ και ανάλογη πορεία είχαν τα κέρδη προ φόρων, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 9,6%, φθάνοντας τα 2,16 δισ. ευρώ.

Υπόθεση Proton: Θεσμοί για... ”σκηνικό”;

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι διοικήσεις τριών εισηγμένων εμφανίζονται να αψηφούν ανοικτά διακηρυγμένη θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προέδρου της Α. Πιλάβιου. Ο λόγος για τις ARROW, ΕΞΕΛΙΞΗ και ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ, που... επείγονται να συγχωνευθούν με τη μη εισηγμένη Proton Bank και απειλούν να μετατρέψουν τους θεσμούς σε.... ”σκηνικό”.

Marfin Bank: ”Η σπαζοκεφαλιά των επιτοκίων”

Επιφυλακτική στάση έναντι των ομολόγων και ουδέτερη για τις μετοχές των ΗΠΑ και της ευρωζώνης υιοθετεί η Marfin Bank, όπως τονίζει σε ανάλυσή της (Ιούλιος 2005) με τίτλο ”Η σπαζοκεφαλιά των επιτοκίων”. Ποιοι παράγοντες απειλούν και ποιοι ευνοούν την ανάπτυξη. Οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα και τη Σοφοκλέους.

Το αδύναμο ευρώ ωθεί επιχειρήσεις - ευρωαγορές

Το αδύναμο ευρώ μετριάζει το ρυθμό επιβράδυνσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Καθώς τα εταιρικά κέρδη αναθεωρούνται προς τα πάνω ως αποτέλεσμα της διολίσθησης του ευρώ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να αποδώσουν μεταξύ 4% και 9% μέχρι το Δεκέμβριο του 2005.

Αlpha: Πώς θα ενισχυθούν τα κέρδη των τραπεζών

Hellastat: Θετικές προοπτικές για το yachting

Οι ”τέσσερις τροχοί” κίνησαν το εμπόριο

Εθνική: Το τραπεζικό τοπίο στα Βαλκάνια

Πήγασος: Τι δείχνουν τα τρίμηνα 323 εισηγμένων

Hellastat: Τα τρίμηνα 305 εισηγμένων

Πήγασος: Μόλις το 26% έχει δημοσιεύσει τα τρίμηνα

Hellastat: Η τηλεπικοινωνιακή αγορά ωριμάζει

Πήγασος: Τι δείχνουν τα τρίμηνα 90 εισηγμένων

Οι ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις του κόσμου

v