Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin:Αύξηση 26% σε κέρδη εξαμήνου του Watch list

Αύξηση 26% θα καταγράψουν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου των 36 εταιριών του Watch list της Marfin Analysis. Προβλέψεις, τιμές-στόχοι και συστάσεις για Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, OΠΑΠ, ΟΤΕ, Ηyatt, Cardico, Δέλτα και Motor Oil.

Μarfin:Αύξηση 26% σε κέρδη εξαμήνου του Watch list
Αύξηση 26% θα καταγράψουν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου των 36 εταιριών του Watch list της Marfin Analysis.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Marfin Analysis (Aύγουστος) αν εξαιρεθούν οι εισηγμένες του χρηματοοικονομικού κλάδου η αύξηση στα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου αυξάνεται στο 27,2%.

Για την Εθνική Τράπεζα η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση στα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη ύψους 27,8%, στα 283,4 εκ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 789,9 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 33,6 ευρώ και σύσταση ”Outperform”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin, στα αναμενόμενα ισχυρά κέρδη θα συμβάλει ο περιορισμός των δαπανών.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank οι αναλυτές της χρηματιστηριακής προβλέπουν μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη ύψους 202,7 εκ. ευρώ, αυξημένα οριακά κατά 0,6%. Για τα καθαρά έσοδα από τόκους βλέπουν ενίσχυσή τους κατά 9,9%, στα 556,1 εκ. ευρώ. Η Marfin θέτει τιμή-στόχο τα 22,5 ευρώ και σύσταση ”Neutral” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, στο α΄ τρίμηνο τα αποτελέσματα της τράπεζας αποκάλυψαν μια πίεση στα spreads και μια αδυναμία στα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες που δεν φαίνεται να εξισορροπείται στο β΄ τρίμηνο.

Για τη Eurobank, για την οποία η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 24,5 ευρώ και σύσταση ”Neutral”, προβλέπεται αύξηση 36% στα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου, στα 218,7 εκ. ευρώ. Για τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται αύξηση 23,3%, στα 627,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα η χρηματιστηριακή κρίνει ότι η αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους και η μείωση στα κόστη θα αποτελέσουν τους καταλύτες για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της τράπεζας.

Εξάλλου, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής βλέπουν αυξημένα κατά 59,1% τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφούμενα στα 90,5 εκ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους, σύμφωνα πάντοτε με την Marfin, θα ανέλθουν στα 266,1 εκ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση ύψους 13,3%.

¨Όπως προσθέτει η Marfin η Τράπεζα Πειραιώς θα σημειώσει, κατά πάσα πιθανότητα, την υψηλότερη αύξηση κερδών, μεταξύ των τραπεζών του Watch List. Σε αυτή την αύξηση των κερδών αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα οι φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και τα μειωμένα δικαιώματα μειοψηφίας. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 14,4 ευρώ και η σύσταση είναι ”Neutral”.

Για τον ΟΤΕ (US GAAP) η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 80,4% στα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου, στα 167,9 εκ. ευρώ. Οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 2,64 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,5%. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 15,7 ευρώ και η σύσταση είναι ”neutral”.

Πτώση 20,5% θα καταγράψουν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του ΟΠΑΠ, στα 229,4 εκ. ευρώ, προβλέπει η Marfin Analysis. Οι πωλήσεις του οργανισμού εκτιμώνται στα 1,7 δισ. ευρώ. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 25,2 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι ”Outperform”.

Σε ό,τι αφορά την Motor Oil οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη ύψους 53,4 εκ. ευρώ και πωλήσεις 1,21 δισ. ευρώ. Η τιμή-στόχος που τίθεται είναι τα 13,8 ευρώ και η σύσταση είναι ”Outperform”.

H χρηματιστηριακή παρατηρεί ότι τα θεμελιώδη του κλάδου παρέμειναν ισχυρά και στο β΄ τρίμηνο, ωστόσο τονίζει ότι τα αποτελέσματα της Motor Oil θα επιβαρυνθούν από τη μη λειτουργία του διυλιστηρίου της για περίπου ένα μήνα.

Τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Ηyatt θα ανέλθουν στα 40,6 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 104,1 εκ. ευρώ προβλέπει η Marfin Analysis. Παράλληλα θέτει τιμή-στόχο τα 11,4 ευρώ και συνιστά ”Outperform”.

Αναφορικά με τη Δέλτα Συμμετοχών οι εκτιμήσεις για τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη μιλούν για 9,9 εκ. ευρώ και πωλήσεις 351,1 εκ. ευρώ. Η τιμή-στόχος είναι στα 7,5 ευρώ και η σύσταση ”Outperform”.

Για την Cardico εκτιμώνται κέρδη 5,2 εκ. ευρώ και πωλήσεις 109,6 εκ. ευρώ. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 5,6 ευρώ και η σύσταση είναι ”Outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v