Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kantor: Αύξηση στη ζήτηση στελεχών το β’ τρίμηνο

Αύξηση 18% στη ζήτηση στελεχών παρατηρείται το β’ τρίμηνο του 2005, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τα στελέχη πωλήσεων, οικονομικών υπηρεσιών και marketing να συγκεντρώνουν το 55% της συνολικής ζήτησης, σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγε η Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Kantor: Αύξηση στη ζήτηση στελεχών το β’ τρίμηνο
Αύξηση 18% στη ζήτηση στελεχών παρατηρείται το β’ τρίμηνο του 2005, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγε η Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, για το διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος 2005 δημοσιεύτηκαν 1096 αγγελίες –έναντι των 930 αγγελιών που δημοσιεύτηκαν το περασμένο τρίμηνο- και τη μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνουν τα στελέχη Πωλήσεων, Οικονομικών Υπηρεσιών και Marketing συγκεντρώνοντας το 55% της συνολικής ζήτησης.

Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (Β΄ τρίμηνο 2004) η αγορά εργασίας κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα (-23,5%).

Η μείωση αυτή αφορά κυρίως σε προσωπικό χαμηλής διοικητικής ευθύνης στο χώρο των πωλήσεων, και μπορεί να οφείλεται σε σημαντικό μέρος στην επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην αγορά εργασίας των δύο πρώτων τριμήνων της προηγούμενης χρονιάς.

Σημειώνεται, πως οι επιχειρήσεις που διαμορφώνουν την κύρια ζήτηση στελεχών για αυτό το τρίμηνο, ανήκουν στον κλάδο των Υπηρεσιών, του Εμπορίου και της Βιομηχανίας, ενώ πιο συγκεκριμένα τις μεγαλύτερες ανάγκες στελέχωσης παρουσιάζουν οι Τράπεζες, οι επιχειρήσεις Υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, οι εταιρείες Κατασκευαστικών προϊόντων και δομικών υλικών, και τέλος οι βιομηχανικές επιχειρήσεις Φαρμάκων-Καλλυντικών και Απορρυπαντικών.

Αξιοσημείωτα φαινόμενα και τάσεις είναι η συγκριτική μετατόπιση της ζήτησης προς μεσαία στελέχη εις βάρος των χαμηλότερων θέσεων εργασίας, η σημαντική πτώση έναντι του 2004 στη ζήτηση στελεχών στον χώρο των πωλήσεων, και η αύξηση που παρουσιάζεται σε επιμέρους ειδικότητες όπως η εξυπηρέτηση πελατών (αύξηση 108% από το α΄τρίμηνο), τα Logistics (αύξηση 67%), τα Operations (αύξηση 231%) και το R&D (αύξηση 64%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v