Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αύξηση 35,7% στα ΕPS 2005 του Γ.Δ.

Aύξηση 35,7% και 28,3% θα καταγράψουν τα EPS 2005 των εταιριών του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20, αντίστοιχα, προβλέπει η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της. Παράλληλα η Εγνατία εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης συγκεντρώνει όλα τα ”φόντα” ώστε να παραμείνει ”outperformer” τους επερχόμενους μήνες.

Εγνατία: Αύξηση 35,7% στα ΕPS 2005 του Γ.Δ.
Aύξηση 35,7% και 28,3% θα καταγράψουν τα EPS 2005 των εταιριών του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20, αντίστοιχα, προβλέπει η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της, μέσω της οποίας παραθέτει προβλέψεις για τα μεγέθη εξαμήνου των εταιριών του universe list.

Στην έκθεσή της η Εγνατία Finance με τίτλο ”Momentum still positive but upside potential narrows” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το discount με το οποίο διαπραγματεύεται ο Γενικός Δείκτης, σε όρους αύξησης του P/E, επιτρέπει την αισιοδοξία πως η Σοφοκλέους θα παραμείνει ”outperformer” τους επερχόμενους μήνες.

Παράλληλα οι αναλυτές της χρηματιστηριακής υπογραμμίζουν μια σειρά θετικών καταλυτών που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την πορεία της Σοφοκλέους. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει ως τέτοιους την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, την υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ με σκοπό την αναδιάρθρωσή τους, το placement του ΟΠΑΠ, αλλά και τις συνεχόμενες θετικές αναθεωρήσεις για την αύξηση των EPS.

Ωστόσο η Εγνατία βλέπει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι και την έλευση νέων σημαντικών ειδήσεων, προσθέτει ότι οι μετοχές των τραπεζών συγκεντρώνουν το υψηλότερο περιθώριο ανόδου και ως εκ τούτου παραμένουν οι κορυφαίες της επιλογές.

Μάλιστα η Εγνατία τονίζει ότι το περιθώριο ανόδου για να φθάσει ο Γενικός Δείκτης και ο FTSE-20 τις τιμές-στόχους που έχει θέσει (3.442 και 1.945 αντίστοιχα) εξαλείφεται αν εξαιρεθούν οι τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής βλέπουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 αυξημένα κατά 81,5%, στα 169 εκατ. ευρώ, ενώ για τις πωλήσεις του οργανισμού εκτιμούν αύξηση 4,4%, στα 2,63 δισ. ευρώ. Η Εγνατία θέτει τιμή-στόχο τα 16,6 ευρώ και σύσταση ”hold”. Παράλληλα διατυπώνει τη θέση ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του οργανισμού ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Cosmote.

Για την Εθνική προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 287,1 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα στο 1,1 δισ. ευρώ. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 33,6 ευρώ και η σύσταση είναι ”accumulate”.

Αύξηση 5,7% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank, διαμορφούμενα στα 212,9 εκατ. ευρώ, εκτιμάται στην έκθεση της χρηματιστηριακής. Τα συνολικά έσοδα προβλέπονται αυξημένα κατά 5,5%, στα 805 εκατ. ευρώ. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 25,6 ευρώ και η σύσταση είναι ”accumulate”.

Σε ό,τι αφορά την EFG Eurobank, η Εγνατία προβλέπει αύξηση 36,9% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου, στα 220,2 εκατ. ευρώ. Για τα συνολικά έσοδα εκτιμάται αύξηση 20,2%, στα 868,9 εκατ. ευρώ. Η τιμή-στόχος είναι τα 29,6 ευρώ και η σύσταση της χρηματιστηριακής ”accumulate”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v