Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Eθνική: Τροχοπέδη το πετρέλαιο για την ευρωζώνη

Eθνική: Τροχοπέδη το πετρέλαιο για την ευρωζώνη

”Υπό απειλή” βρίσκεται η ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη λόγω των τιμών-ρεκόρ του πετρελαίου και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει η Εθνική Τράπεζα. Στο 1,3% προβλέπει την ανάπτυξη για το 2005 και στο 2% τον πληθωρισμό. Τι εκτιμά για τη στρατηγική της ΕΚΤ το 2006.

Μαθήματα από το παρελθόν- Εκτιμήσεις για το μέλλον

Μαθήματα από το παρελθόν- Εκτιμήσεις για το μέλλον

Τη διαδικασία κορύφωσης σε μία αγορά μετοχών πριν την αλλαγή μιας μεσο-μακροπρόθεσμης τάσης αναλύουν σε ειδικό report οι τεχνικοί αναλυτές του metatrading.gr, Σπ. Βασιλείου και Ηλ. Μπούσιος, όπου, χαρακτηρίζουν την άνοδο του ΧΑ ως bull market για τα κρατικά ταμεία και θεωρούν πως οι επενδυτικές ευκαιρίες της επόμενης ανοδικής κίνησης κρύβονται στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Hellastat: Ανακάμπτει ο κλάδος ιχθυοκαλλιεργειών

Hellastat: Ανακάμπτει ο κλάδος ιχθυοκαλλιεργειών

Χρονιά ανάκαμψης χαρακτηρίζεται το 2004 για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, σύμφωνα με την έρευνα που εκπόνησε η Hellastat. Με μέσο ρυθμό ανάπτυξης κερδοφορίας για την τελευταία τριετία στο 16%, οι ιχθυοκαλλιέργειες αναδεικνύονται σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο.

Εθνική: Δίκαια αποτιμημένη η αγορά ακινήτων

Εθνική: Δίκαια αποτιμημένη η αγορά ακινήτων

Σε εύλογα επίπεδα παραμένει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ οι συνθήκες θα παραμείνουν ευνοϊκές λόγω του σχετικά υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και των σχετικά χαμηλότερων επιτοκίων σε σταθερές τιμές, αναφέρει σε μελέτη της η Εθνική Τράπεζα. Πρόβλεψη για αύξηση 5%-6% στις τιμές το 2005.

Ποιοι Μεγάλοι ίσως δεν δουν τη ”Διεθνή Σοφοκλέους”

Ποιοι Μεγάλοι ίσως δεν δουν τη ”Διεθνή Σοφοκλέους”

Υπάρχει περίπτωση ελληνικές εταιρίες, εισηγμένες στη Σοφοκλέους, με κεφαλαιοποίηση πολλαπλάσια των 100 εκατ. ευρώ να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και να μην συμπεριληφθούν στη νέα ”Διεθνή Αγορά” που εξήγγειλαν οι χρηματιστηριακές αρχές; ”Ναι”, εάν το κριτήριο ”κεφαλαιοποίηση” συνδυασθεί με συγκεκριμένο εύρος ”εμπορευσιμότητας” και ”ελεύθερης διασποράς” της μετοχής. Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ.

Ακτοπλοΐα: Aνάκαμψη με επτά ”αγκάθια”

Aργά βήματα βελτίωσης επιδεικνύει η εισηγμένη πλευρά της ελληνικής ακτοπλοΐας, όπως προκύπτει από την ετήσια μελέτη που εκπόνησε η XRTC - σύμβουλος της Credit Lyonnais στα ναυτιλιακά θέματα. Ωστόσο, το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, είναι η έλλειψη πλοίων ως απόρροια της απουσίας νέων επενδύσεων.

Εγνατία: Αύξηση 35,7% στα ΕPS 2005 του Γ.Δ.

Aύξηση 35,7% και 28,3% θα καταγράψουν τα EPS 2005 των εταιριών του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20, αντίστοιχα, προβλέπει η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της. Παράλληλα η Εγνατία εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης συγκεντρώνει όλα τα ”φόντα” ώστε να παραμείνει ”outperformer” τους επερχόμενους μήνες.

Μarfin:Αύξηση 26% σε κέρδη εξαμήνου του Watch list

Αύξηση 26% θα καταγράψουν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη α΄ εξαμήνου των 36 εταιριών του Watch list της Marfin Analysis. Προβλέψεις, τιμές-στόχοι και συστάσεις για Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, OΠΑΠ, ΟΤΕ, Ηyatt, Cardico, Δέλτα και Motor Oil.

Hellastat:Αναμένει αύξηση στη ζήτηση ταχυμεταφορών

Σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η αγορά των ταχυμεταφορών, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων να εκτιμάται στο 16% την περίοδο 2004-2001, υπογραμμίζει σε έρευνα της η Hellastat, προβλέποντας αύξηση στη ζήτηση των υπηρεσιών ταχυμεταφορών την περίοδο 2005-2006.

Hellastat: Τα ΔΛΠ ευνοούν τον κλάδο των ορκωτών

Στασιμότητα στα έσοδα των ορκωτών ελεγκτών το 2004 καταδεικνύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Αναλύσεων της Hellastat. Ωστόσο η σταδιακή εφαρμογή των ΔΠΧΠ αναμένεται να φέρει την ανάπτυξη στον κλάδο.

Kantor: Αύξηση στη ζήτηση στελεχών το β’ τρίμηνο

”Τανγκό” ελληνικών εταιριών - αναδυόμενης Ευρώπης

Hellastat: Εξέλιξη δανεισμού εταιριών το 2004-2002

Hellastat: Θετικό το 2004 για τη βιομηχανία

Ιraj: Μέθοδοι αποτίμησης συγχωνευόμενων εταιριών

Νεότερα από τον κόσμο των hedge funds

Η λάμψη της πνευματικής ιδιοκτησίας

ΙΟΒΕ: Απαραίτητη η στρατηγική στο real estate

Hellastat: Σχέση κόστους κερδοφορίας των εταιριών

Ναι σε ιδιωτικοποιήσεις, Οχι σε εργασιακές αλλαγές

v