Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Το σκάνδαλο της Hedley και των αδελφών Τσιτσιρίγκου βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο. Εμείς σας παραθέτουμε τα δημοσιεύματα του euro2day.gr και του ”ΜΕΤΟΧΟΥ”, που από το 2001, αλλά και το 2003 (!) είχαν φέρει στο φως εκτενέστατα στοιχεία για τη δράση της παρατράπεζας και των προεκτάσεών της, καθώς και για τη σχέση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Λευτέρη Θαλασσινού με τον εγκέφαλο της Hedley Βασίλη Τσιτσιρίγκο.

Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!
Ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών (η παρατράπεζα της Hedley), με διεθνές άρωμα (ενεπλάκησαν η αμερικανική Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η UBS και διάφορες ”εξωτικές” εταιρείες) και με πρωτεργάτες γνωστούς και μη εξαιρετέους (αδελφοί Τσιτσιρίγκου) έχει έρθει ξανά στην επιφάνεια.

Τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα στον Τύπο δίνουν νέες λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης, αποκαλύπτοντας την –ακόμη μεγαλύτερη- ... οσμή της.

Το κουβάρι όμως είχε αρχίσει να ξετυλίγεται στις 25/5/2001, με ένα δημοσίευμα του ”ΜΕΤΟΧΟΥ” για το Αμοιβαίο της Goldsmith, που έδινε εγγύηση για απόδοση 10%!

Έπειτα απ’ αυτή την αποκάλυψη, δράση ανέλαβαν οι αρχές, αλλά… καλύτερη δράση ανέλαβαν ο ”ΜΕΤΟΧΟΣ” και το euro2day.gr. Η έρευνα απέδωσε καρπούς και στο διάστημα 14-25/2/2003 η κοινή γνώμη έμαθε απ’ τα δύο μέσα πλήρη στοιχεία και λεπτομέρειες για το ”σκάνδαλο Hedley”.

Ταυτόχρονα, το euro2day.gr έφερε τότε κατ αποκλειστικότητα στην επιφάνεια τη σχέση μεταξύ του κ. Βασίλη Τσιτσιρίγκου και του καθηγητή του πανεπιστημίου Πειραιώς (και πρόεδρου της Αγροτικής Χρηματιστηριακής κ. Λευτέρη Θαλασσινού), σε σχέση και με το περιοδικο Foreign Policy.

Τώρα, με αφορμή την εκ νέου ανακίνηση του θέματος, το euro2day.gr παραθέτει τα δημοσιεύματα εκείνα (περιλαμβανομένων και των πρωτοσέλιδων του ”ΜΕΤΟΧΟΥ” με εύχρηστο τρόπο προς ενημέρωση, συμμόρφωση και –κυρίως- γνώση…

1. Ποιους καίει η πυραμίδα της Γλυφάδας!

2. Αποκαλύψεις - βόμβα για την παρατράπεζα Ηedley (http://www.euro2day.gr/articles/23459/)

3. ”Η σχέση μου με τον Τσιτσιρίγκο” (http://www.euro2day.gr/articles/23708/)

4. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v