Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Αποκρατικοποιήσεις: 3+1 ”σίγουρα” για το 2006

Αποκρατικοποιήσεις: 3+1 ”σίγουρα” για το 2006

Ματ με τρεις κινήσεις στην τραπεζική σκακιέρα σχεδιάζει για το 2006 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εμπορική, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελούν τα καλά χαρτιά του νέου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα ταμεία του Δημοσίου έσοδα της τάξεως των 1,6-1,7 δισ. ευρώ. Λιγότερο ”σίγουρη” φαντάζει η είσοδος του ”Ελ. Βενιζέλος” στη Σοφοκλέους.

Metatrading: Σημάδια κορύφωσης σε Wall -  ΧΑ

Metatrading: Σημάδια κορύφωσης σε Wall - ΧΑ

Το βασικό σενάριο κίνησης της αγοράς πέτυχε τον ”στόχο” των 3.400 μονάδων και πλέον παρέχει πληθώρα ενδείξεων ότι βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, τονίζουν οι αναλυτές του metatrading, Σπ. Βασιλείου και Ηλ. Μπούσιος. Τι πιστεύουν για τα περιθώρια της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά και για την ”κορυφή” της Wall Street.

ΣΜΕΧΑ: Μικρής κλίμακας οι intraday συναλλαγές

ΣΜΕΧΑ: Μικρής κλίμακας οι intraday συναλλαγές

Οι πωλήσεις που αντιστοιχούν σε συμψηφισμό συναλλαγών μεταξύ Τ και Τ+3 ημέρας είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερες από αυτές των intraday συναλλαγών, υπογραμμίζει σε σχετικό κείμενο ο ΣΜΕΧΑ, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ Τ έως Τ+3.

ICAP: Mελέτη για Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ICAP: Mελέτη για Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τους οργανισμούς οι οποίοι προσφέρουν μεταπτυχιακά προγράμματα και συνεργάζονται με ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισημαίνεται σε κλαδική μελέτη της ICAP.

Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Το σκάνδαλο της Hedley και των αδελφών Τσιτσιρίγκου βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο. Εμείς σας παραθέτουμε τα δημοσιεύματα του euro2day.gr και του ”ΜΕΤΟΧΟΥ”, που από το 2001, αλλά και το 2003 (!) είχαν φέρει στο φως εκτενέστατα στοιχεία για τη δράση της παρατράπεζας και των προεκτάσεών της, καθώς και για τη σχέση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Λευτέρη Θαλασσινού με τον εγκέφαλο της Hedley Βασίλη Τσιτσιρίγκο.

ICAP: Μελέτη για Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας

Διαχρονική αύξηση με μέσο ετήσιο ρυθμό 12,9% παρουσιάζει η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας την περίοδο 1997-2004 όπως προκύπτει από σχετική μελέτη της ICAP, η οποία αναφέρει παράλληλα ότι οι σχετικά υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν.

Alpha: Ανοδικά στεγαστικά - καταναλωτικά σε 9μηνο

Αυξημένα είναι τα υπόλοιπα των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2005 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, όπως προέκυψε από την πρόσφατη παρουσίαση της τράπεζας σε θεσμικούς επενδυτές.

Ενημέρωση και παρανοήσεις

Μερικές φορές το πάθος και η σπουδή για έγκαιρη ενημέρωση δημιουργούν παρανοήσεις. Μια τέτοια περίπτωση παρουσιάστηκε με τον όμιλο της EFG Eurobank.

Αυξημένη συγκέντρωση στην αγορά Super Market

Αυξημένη συγκέντρωση χαρακτηρίζει πλέον την αγορά των καταστημάτων Super Market – Cash & Carry, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Hellastat. Τη γιγάντωση των ελληνικών super market διαδέχθηκε η είσοδος πολυεθνικών ομίλων λιανεμπορίου, με την είσοδο του γαλλικού κολοσσού Carrefour να αλλάζει οριστικά το επιχειρηματικό σκηνικό.

Ανοδος των ”βάσεων εισαγωγής” στη Σοφοκλέους

Κλείνουν οι πόρτες της Σοφοκλέους για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων με την πρόσφατη υιοθέτηση του νέου κανονισμού του Χ.Α., αφού, όπως προκύπτει από την επεξεργασία της Hellastat, από τις 22.962 μη εισηγμένες και εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα ανώνυμες εταιρίες με 3ετή τουλάχιστον διάρκεια ζωής, μόλις οι 414 εμφανίζουν το 2004 ίδια κεφάλαια άνω των 15 εκατ. ευρώ.

Εθνική: Οι αποδόσεις των ομολόγων θα ενισχυθούν

Στο 82,3% το μερίδιο αγοράς του ΟΤΕ στη σταθερή

Ο Hindeburg Omen και τα ”κραχ” στις αγορές

UBS: Υψηλά τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών

Πήγασος: Τι δείχνουν τα μεγέθη 6μήνου 119 εταιριών

Καταλυτικές οι διεθνείς συνθήκες για Λιανεμπόριο

Alpha Bank: ”Μοχλός” ανάπτυξης οι μετανάστες

Hellastat: Μελέτη για κλάδο ηλεκτρικών συσκευών

Κantor: Σε κομβικό σημείο οι τηλεπικοινωνίες

Kantor: Στα όρια ασφυξίας 22 χρηματιστηριακές

v