Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Merrill Lynch:Η Ευρώπη απαγκιστρώνεται από τις ΗΠΑ

Merrill Lynch:Η Ευρώπη απαγκιστρώνεται από τις ΗΠΑ

Την ενίσχυση της μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές αλλά και στοιχεία που αποδεικνύουν την αποδέσμευση της ευρωπαϊκής οικονομίας από την αμερικανική διαπιστώνει σε έκθεσή της η Merrill Lynch, η οποία επισημαίνει ότι στην παρούσα φάση ”βρισκόμαστε σε μια τυπική διόρθωση σε μια κυκλική ανοδική αγορά”.

Hellastat: Μελέτη για κατασκευαστικό κλάδο

Hellastat: Μελέτη για κατασκευαστικό κλάδο

Διέξοδο μέσω των ΣΔΙΤ, από τη στασιμότητα που διαδέχτηκε τον κατασκευαστικό ”πυρετό” που επικρατούσε την περίοδο εκτέλεσης των ολυμπιακών και αναπτυξιακών έργων, εκτιμά η Hellastat για τις κατασκευαστικές εταιρίες, τονίζοντας ότι η διεκδίκηση των 6 μεγάλων οδικών αξόνων συνολικού προϋπολογισμού 7 δισ. ευρώ δημιουργεί αισιοδοξία για αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

ΕΤΕ: Η Ελλάδα δεν θα μιμηθεί την πορτογαλική ύφεση

ΕΤΕ: Η Ελλάδα δεν θα μιμηθεί την πορτογαλική ύφεση

Παρά τις αναμφισβήτητες ομοιότητες μεταξύ της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα και της πορτογαλικής τη δεκαετία του 1990, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που καθιστούν την επανάληψη της πορτογαλικής εμπειρίας (ύφεση μετά από ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης) λιγότερο πιθανή, επισημαίνουν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας.

Νερό: Ο ”χρυσός” του μέλλοντος

Νερό: Ο ”χρυσός” του μέλλοντος

Αν και η ενέργεια μονοπωλεί το ενδιαφέρον της διεθνούς οικονομικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι διαχειριστές θεωρούν ότι το επόμενο ”καυτό” εμπόρευμα θα είναι το νερό. Διαβάστε τα στοιχεία για την παγκόσμια αγορά του νερού και... μυριστείτε την επενδυτική ευκαιρία των ερχόμενων ετών.

Ανακατατάξεις εν όψει στην αγορά παγωτού

Ανακατατάξεις εν όψει στην αγορά παγωτού

Αν τα δύο τελευταία χρόνια σηματοδότησαν σοβαρές αναταράξεις στο γάλα, το 2007 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ”θερμό” για το παγωτό. Οι επόμενες ”μάχες”, η εικόνα της αγοράς, οι προκλήσεις και τα μερίδια των παικτών.

”Μπρα ντε φερ” στις αγορές

Οι αγορές, εν μέσω γεωπολιτικών κινδύνων, πολεμικών συρράξεων, αυξήσεων στα επιτόκια αλλά και μειωμένων εκτιμήσεων για την ανάπτυξη, έχουν πάρει και πάλι το δρόμο της ανόδου. Η εταιρική κερδοφορία κρατά ψηλά το λάβαρο της αισιοδοξίας, ”χτυπώντας” νέα επίπεδα-ρεκόρ το 2006. Τι λένε τώρα ”ταύροι” και ”αρκούδες”.

Σύμπραξη τεσσάρων εισηγμένων για βιοντίζελ

Με κοινό στόχο την παραγωγή ”εναλλακτικού” βιοντίζελ, τα ΕΛ.ΠΕ, η Βιοχάλκο, η Ελληνική Υφαντουργία και η Prima συμπράττουν και ανοίγουν έτσι τον ελληνικό χορό του ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην πρωτοποριακή πηγή ενέργειας. Οι λεπτομέρειες και τα σχέδια για τη συνέχεια.

Kantor: ”Βλέπει” συνέχεια συγχωνεύσεων για ΑΧΕ

Συνέχεια στην τάση συγχωνεύσεων των χρηματιστηριακών εταιριών ”βλέπει” η Kantor Capital σε μελέτη της για την εξωτραπεζική αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τι έδειξε το 2005 για ΑΧΕ, ΕΕΧ και ΑΕΔΑΚ και ποια η σημερινή εικόνα.

Κέρδη-πρόκληση για τις πετρελαϊκές

Κέρδη... προκλητικά σε τέτοιο βαθμό, που ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για εφάπαξ φορολόγησή τους! Ο λόγος για τις πετρελαϊκές εταιρίες, τα κέρδη των οποίων, εξαιτίας της ανόδου του ”μαύρου χρυσού”, οι άλλοι κλάδοι τα... βλέπουν από μακρά απόσταση. Κι όμως, οι νέες επενδύσεις είναι μέχρι στιγμής ελάχιστες.

Το χρυσό ”31” της Σοφοκλέους

Το Ρ/Ε πολλές φορές μπορεί να ξεγελάσει όταν χρησιμοποιείται για μετοχές εταιριών με υψηλά ποσοστά αύξησης της κερδοφορίας τους από χρόνο σε χρόνο. Διαβάστε ποιες είναι οι μετοχές που συνδυάζουν υψηλό growth και λογικές αποτιμήσεις και πώς αποτιμώνται με βάση το δείκτη PEG, που καθιστά 31 ελληνικές μετοχές ιδιαίτερα ”ελκυστικές”!

Πιέσεις από Κομισιόν για το καθεστώς των ορκωτών

Η επόμενη μέρα των κυπριακών τραπεζών

Mελέτη Eurobank για την οικονομία της νέας Ευρώπης

Σοφοκλέους: 24 επιλογές-”ασπίδα” στην αβεβαιότητα!

Αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά: Τα υπέρ και τα κατά

Κύπρος: ”Βράζει” όλο το τραπεζικό σύστημα

Ο Χριστοδούλου και οι ”αετονύχηδες” των τραπεζών!

Ένας νόμος αλλάζει τα πάντα στην αγορά!

Metatrading: Η τεχνική εικόνα των αγορών

Η Εμπορική και το ”μάννα εξ ουρανού”

v