ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Στον χορό των σκανδάλων

Στον χορό των σκανδάλων

Με τον νόμο περί -μη- ευθύνης υπουργών να ρίχνει ήδη βαριά τη σκιά του στις υποθέσεις που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, κινδυνεύουμε να παρακολουθήσουμε ένα χιλιοπαιγμένο έργο. Πολύς διασυρμός, καθόλου δικαιοσύνη.

Τελευταία ευκαιρία κ. Βίζερ!

Τελευταία ευκαιρία κ. Βίζερ!

Η επικείμενη έναρξη των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος παρέχει μία ευκαιρία προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ίσως την τελευταία, να διορθώσουν λάθη του παρελθόντος. Για αυτά μάς μίλησε ο κ. Τόμας Βίζερ.

Τα μηνύματα της πλατείας

Τα μηνύματα της πλατείας

Όσα μας είπε χθες η πλατεία Συντάγματος απηχούν τον τρόπο με τον οποίο γαλουχήθηκε, επί δεκαετίες, σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης αναφορικά με το ζήτημα της πΓΔΜ. Αποτελούν, όμως, και απόρροια των κυβερνητικών χειρισμών επ’ αυτού.

Αν όχι τώρα, πότε;

Αν όχι τώρα, πότε;

Την τύχη των δύο νέων που είχαν ναυαγήσει στη «Νήσο των Αζορών» κινδυνεύουμε να έχουμε, εάν δεν υπάρξει -άμεσα- ένα βιώσιμο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Αργότερα», κατά το γνωστό άσμα, θα είναι πολύ αργά…

Από τη νομιμότητα στην παρανομία… ένα τσιγάρο δρόμος

Από τη νομιμότητα στην παρανομία… ένα τσιγάρο δρόμος

Όταν κανόνας είναι πλέον η καταστρατήγηση του νόμου, αντί η εφαρμογή του, η απώλεια του μέτρου δεν αργεί. Αντίθετα, ανοίγει ο δρόμος για τη μετεξέλιξη μίας «ανεκτικής κοινωνίας», σε κράτος ανομίας και ατιμωρησίας.

Κυνηγώντας το πλήθος

Ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει λύση αυτή τη φορά στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο τρόπος με τον οποίο το πολιτικό προσωπικό της χώρας επέλεξε να το «αξιοποιήσει» μαρτυρά πολλά για την ποιότητά του. Όμως, εμείς τους εκλέξαμε…

Υπάρχουν και όρια!

Όταν η βία και η ανομία αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός φαινομένου παρακμής. Είναι ανάγκη να διαπιστώσουμε τα «όρια» της κοινωνίας μας και για αυτό το ζήτημα;

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο ΕΝΦΙΑ ταυτίστηκε με την υπερφορολόγηση. Πλέον, η επικείμενη αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών οφείλει να αποτελέσει απαρχή μείωσης του φορολογικού φορτίου που φέρει η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Η εξίσωση με τον άγνωστο «Χ»

Στην υπόθεση του ελληνικού χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας έχουν το «πεπόνι και το μαχαίρι». Κυριότερα, όμως, έχουν και πολιτικές πιέσεις από τα εθνικά τους ακροατήρια. Το μόνο που έχουμε εμείς είναι το ΔΝΤ…

Τα εθνικά θέματα και η... τρίτη ματιά

«Γιατί δεν τους "αγοράζετε", αντί να τσακώνεστε;» είχε αναρωτηθεί περί τα μέσα της δεκαετίας του ’90 αλλοδαπός παράγοντας, αναφερόμενος στην υπόθεση της ΠΓΔΜ. Κάτι αντίστοιχο είπε χθες και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Το φάρμακο είναι πάντα πικρό

Στερνή μου γνώση…

Εξωτερική πολιτική και συλλαλητήρια

Η ώρα των λύσεων

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό;

Οι συμπληγάδες της εξόδου

Το μεταμνημονιακό αφήγημα

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης

«Bullying» και νόμος της κουκούλας

Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς  

v