ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τα είχαν όλα μια φορά, αλλά ήθελαν παραπάνω

Τα είχαν όλα μια φορά, αλλά ήθελαν παραπάνω

Σε θέατρο του παραλόγου και μάλιστα με τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών αλλά και κάθε λογής κομπάρσων προσομοιάζει κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος η όλη υπόθεση της ελληνικής κρίσης.

Θυσίες αλλά και τιμωρία

Θυσίες αλλά και τιμωρία

Δεν είναι δυνατόν να ζητούνται θυσίες από έναν λαό ο οποίος καθημερινά παρατηρεί να διαιωνίζεται το φαινόμενο της ατιμωρησίας έναντι εκείνων που τον οδήγησαν στην παρούσα δεινή του θέση.

Πιρουέτες μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας

Πιρουέτες μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας

Τα θεμελιώδη, η ρευστότητα και το κόστος δανεισμού. Οι παράμετροι της εξίσωσης και πώς αυτή λύνεται διαμέσου είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε του ΔΝΤ. Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε…

Δεν θέλει μόνο κόπο αλλά και τρόπο

Δεν θέλει μόνο κόπο αλλά και τρόπο

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ελάχιστα διαφέρει από αμιγώς αστυνομική εργασία. Προϋποθέτει έρευνες αλλά και χρήση ψυχολογικών μεθόδων. Το πώς και το γιατί μας το εξηγούν οι Γερμανοί, που ειδικεύονται σε αυτά τα ζητήματα.

ΔΝΤ ή όνειρα θερινής νυκτός;

ΔΝΤ ή όνειρα θερινής νυκτός;

Το σκληρό και μάλλον κοντόφθαλμο παιχνίδι «πόκερ» που παίχτηκε το τελευταίο διήμερο στις συνόδους του Eurogroup και του Ecofin, στις Βρυξέλλες, έφερε στην επιφάνεια ορισμένες πολύ απλές αλήθειες.

Το τέλος των τραπεζικών δεινοσαύρων

Θεμελιώδους σημασίας νομοθέτημα, με στόχο την αποτροπή του ενδεχομένου επανάληψης της κρίσης που έπληξε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και οδήγησε την υφήλιο σε ύφεση, προωθούν οι ΗΠΑ.

Τι Eurogroup και σαχλαμάρες…

Αυτοί που κρατούν τα ηνία του «μαγαζιού» που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει για τα καλά τους λόγους για τους οποίους αυτό «στήθηκε» και βεβαίως κινδυνεύουν πλέον έως και να το χάσουν…

CDS: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Η Ευρώπη θα μπορούσε άμεσα να προχωρήσει στην απαγόρευση αμιγώς κερδοσκοπικών εργαλείων όπως τα «naked CDS». Αν όμως δεν το κάνουν και οι ΗΠΑ, η προσπάθεια θα είχε μικρή πιθανότητα επιτυχίας.

Στη σέντρα οι αμερικανικές τράπεζες στην Ε.Ε.

Τη δέκατη θέση μεταξύ των κορυφαίων διαχειριστών χρέους ευρωπαϊκών κρατών κατέλαβε για το 2009 η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Σημείο των καιρών ή ένδειξη για το μέλλον;

Είδαν το φως το αληθινό…

Τι ακριβώς χρειάζεται ώστε να καταφέρει κανείς να πείσει σύσσωμη την ηγεσία του δυτικού κόσμου να αναφωνήσει περίπου εν χορώ ότι «ένας είναι ο εχθρός, τα CDS», δεν το γνωρίζω.
Χθες, όμως, το είδαμε και αυτό…

Η έναρξη της επόμενης τραπεζικής κρίσης;

Το ευρώ είναι το νόμισμά μας

Οδηγώντας την Ελλάδα στις αγκάλες του ΔΝΤ

Κοινωνική ειρήνη το στοίχημα Παπανδρέου

Σχεδιάζοντας ξανά τον χάρτη του ευρώ

Αλήθειες, ψέματα και CDS…

Ευρώ: Ένα νόμισμα "ντεμέκ"

Μια αμιγώς τοξική αγορά εκτός ελέγχου

Ελληνικό "δώρο" στο γερμανικό ΑΕΠ

Στήριξη ή άλλοθι αναζητά η κυβέρνηση;

v