Η απίστευτη ελαφρότητα των πολιτικών…

Την ώρα που η Ελλάδα διανύει μία από τις κρισιμότερες στιγμές στη Μεταπολιτευτική της Ιστορία, οι απαιτήσεις είναι υψηλές από όλους. Όπου και εάν αυτοί στέκουν στην πολιτική ή στην κοινωνική αρένα.

Η απίστευτη ελαφρότητα των πολιτικών…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Δεν χρειάζεται σωτήρες αυτή η χώρα. Κοινή λογική, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα χρειάζεται.

Ούτε την κυβέρνηση χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο χρειάζεται ή αντέχει ο τόπος, ούτε τη Βουλή να βρίσκεται υπό πολιορκία από αγανακτισμένους ή μη πολίτες, ούτε βεβαίως και τους αρχηγούς των κομμάτων να απειλούν ότι θα αποσύρουν τους βουλευτές τους, ωσάν να ήταν υποζύγια ή αγέλη…

Την ώρα όπου η Ελλάδα διανύει μία από τις κρισιμότερες στιγμές στη Μεταπολιτευτική της Ιστορία, οι απαιτήσεις είναι υψηλές από όλους. Όπου και εάν αυτοί στέκουν στην πολιτική ή στην κοινωνική αρένα.

Οι πολίτες, είτε με αυθόρμητες πρωτοβουλίες στις πλατείες, είτε με συγκροτημένες και στοχευμένες διακηρύξεις τους, όπως αυτή που υπογράφουν 32 άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης και ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, είτε μέσω δημοσκοπήσεων όπως αυτή που διενήργησε η VPRC για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", δηλώνουν την απογοήτευσή τους από το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ζητούν σοβαρότητα.

Ζητούν όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θέσουν στο περιθώριο μικροκομματικές σκοπιμότητες, λαϊκισμούς, ιδιοτέλειες ή προσχηματικές αντιμαχίες.

Πώς είναι δυνατόν, την κρίσιμη τούτη ώρα, η κυβέρνηση να εμφανίζεται τόσο διχασμένη αναφορικά με το σχέδιο εξόδου από την κρίση και την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο κ. Μ. Παπαϊωάννου, να τονίζουν την ανάγκη άμεσου ανασχηματισμού, δηλώνοντας δημόσια ότι "την 1η Ιουλίου τη χώρα πρέπει να τη βρει μια άλλη κυβέρνηση";

Πώς είναι δυνατόν πολιτικοί άνδρες, όπως ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Αλαβάνος, οι οποίοι στέκουν διαμετρικά αντίθετοι στα δύο άκρα του κοινοβουλευτικού φάσματος, να διατυπώνουν ακριβώς την ίδια απειλή, ο μεν ένας λέγοντας ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του, ωσάν αυτοί να ήταν άβουλα πλάσματα και να μην έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, ο δε έτερος προτρέποντας την κοινοβουλευτική Αριστερά να πράξει ακριβώς το ίδιο, αποχωρώντας από "τη Βουλή της ντροπής", όπως τη χαρακτηρίζει;

Ποιον συμφέρει να συρθεί έτσι η χώρα σε πρόωρες εκλογές;
Ποιον συμφέρει να επικρατήσει η ακυβερνησία;

Τα χαστούκια που δέχεται σήμερα η Ελλάδα, στημένη στο πρωτοσέλιδο απόσπασμα σύσσωμου του διεθνούς Τύπου, αλλά και τα δεινά που υφίστανται οι πολίτες αυτής της χώρας αποτελούν ευθεία απόρροια της φαύλης πολιτικής που εφάρμοσαν τα δύο κόμματα εξουσίας τα τελευταία 35 χρόνια και του πελατειακού κράτους που δημιούργησαν.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών και να οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης.

Κοινή λογική, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα χρειάζεται.



* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v