ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι πυρκαγιές, οι ποινές και η ουσία

Οι πυρκαγιές, οι ποινές και η ουσία

Θα μειωθούν οι εμπρησμοί, ακόμη και από αμέλεια, εάν αυστηροποιηθεί το πλαίσιο αντιμετώπισής τους; Άγνωστο και πάντως θα αποδειχθεί στην πράξη. Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορούμε να πορευόμαστε πλέον τόσο… αμέριμνοι.

Το κίνημα της πετσέτας και ο... ύπνος των αρμοδίων

Το κίνημα της πετσέτας και ο... ύπνος των αρμοδίων

Όταν πολίτες καταφεύγουν σε … διαδηλώσεις για μία θέση στον ήλιο και κατά όσων αυθαιρετούν στις ελληνικές παραλίες, είναι βέβαιον όχι μόνον ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο, αλλά και ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του.

Η αντιπολίτευση και γιατί είναι τελικά... απαραίτητη

Η αντιπολίτευση και γιατί είναι τελικά... απαραίτητη

Δεν είναι αναγκαίο να ανατρέξουμε στους θεωρητικούς του κοινοβουλευτισμού ώστε να διαπιστώσουμε την ανάγκη ύπαρξης μίας ισχυρής αντιπολίτευσης ως αντίβαρου στην εκάστοτε εξουσία. Τα παραδείγματα ενώπιόν μας είναι πολλά και καθημερινά.

Οι δήμοι, οι ανάγκες και η κομματοκρατία

Οι δήμοι, οι ανάγκες και η κομματοκρατία

Τα κομματικά ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές εγγυώνται μόνον ένα πράγμα: τη συνέχιση του πελατειακού κράτους. Ας το θυμόμαστε αυτό καθ’ οδόν προς τις εκλογές του φθινοπώρου.

Δεν είναι όλα επικοινωνία Κυριάκο!

Δεν είναι όλα επικοινωνία Κυριάκο!

Η αρρυθμία που εμφανίζει η κυβέρνηση, με «παραιτήσεις» και «απομακρύνσεις», σημειώνεται ενώ ο τόπος διέρχεται, ακόμη, πολλαπλές κρίσεις. Ατυχώς, δε, το πρόταγμα είναι η επικοινωνία και όχι τα έργα.

Η κλιματική κρίση, το άλλοθι και η πραγματικότητα

Ανταποκρίνεται σήμερα το «σύστημα», κατά τρόπο ικανοποιητικό ή εντέλει επαρκή, στη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα; Εάν η απάντηση είναι αρνητική, όπως θα όφειλε να είναι, τότε γιατί δεν οδηγούμεθα σε ένα νέο σχεδιασμό του;

Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό τουρισμό

Πόσο αισιόδοξη μπορεί να είναι η ελληνική τουριστική αγορά για το μέλλον της, μετά το φετινό καλοκαίρι; Εάν δεν σχεδιάσει εκ νέου την πορεία της, τώρα, αργότερα ίσως είναι πολύ αργά…

Δικαιοσύνη: Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις

Όταν το πρώτο πράγμα που δηλώνει μία νεοδιορισθείσα ανώτατη δικαστική λειτουργός είναι ότι η βραδύτητα απονομής δικαιοσύνης κλονίζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, η Πολιτεία οφείλει να ακούσει.

Άδωνις: Μέτρα ουσίας και παιχνίδια επικοινωνίας

Είναι άνθρωπος της αγοράς αλλά και της πολιτικής και ενίοτε εμφανίζεται να φορά ταυτόχρονα και τα δύο καπέλα. Το γεγονός είναι ωστόσο αδιάφορο, όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όπως χθες…

Η Λερναία Ύδρα του επιτελικού κράτους

Επιτελικό και πελατειακό κράτος συμβαδίζουν; Μόνο στην πατρίδα μας. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι εξόχως φτωχό και ασφαλώς δεν δικαιολογεί το κόστος του. Κλασικό παράδειγμα, η υπόθεση των πυρκαγιών.

Πυρκαγιές, νέα δασική πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση

Η αβάσταχτη απληστία της ελληνικής τουριστικής αγοράς

Το πάθημα με τις πυρκαγιές που δεν έγινε... μάθημα

Πυρκαγιές: Τα νέα δεδομένα απαιτούν νέες «λύσεις»

Τα ελληνοτουρκικά και ο εθνικός δρόμος

Πανεπιστημιακή αστυνομία και πράσινα άλογα!

Κυβερνητικά παρατράγουδα με το... «καλημέρα»

Η ψήφος των αποδήμων, η «βιασύνη» και η ουσία

Κυβέρνηση της ύστατης ώρας

Το εμπόδιο στον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

v