ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί συμφέρουν τα ΣΔΙΤ στην Υγεία

Γιατί συμφέρουν τα ΣΔΙΤ στην Υγεία

Για καθαρά ιδεοληπτικούς λόγους αποστρέφεται η Πολιτεία τα ΣΔΙΤ. Πώς η ανάπτυξη συνεργείων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούσε να προκαλέσει σειρά θετικών επιδράσεων. Γράφει ο Γ. Ξηρογιαννόπουλος.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Πώς το ΥΠΟΙΚ πετά 1 εκατ. τον μήνα από το... παράθυρο

Πώς το ΥΠΟΙΚ πετά 1 εκατ. τον μήνα από το... παράθυρο

Γιατί το δημόσιο όφελος από τις περίφημες φορολοταρίες είναι τουλάχιστον... αμφίβολο. Τα αποτυχημένα -και ευφάνταστα- μέτρα για να πειστούν οι Ελληνες να ζητούν αποδείξεις και πού κρύβεται η ουσία. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Οι σύγχρονες τεχνικές των fake news

Οι σύγχρονες τεχνικές των fake news

Σε παλιρροϊκό κύμα εξελίσσονται οι πληροφορίες και η διοχέτευσή τους. Πώς μετατρέπεται η χειραγώγηση δια της ψευδολογίας σε ζωτικό πολιτικό και οικονομικό εργαλείο. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η... δυστυχία του να φορολογείσαι στην Ελλάδα

Η... δυστυχία του να φορολογείσαι στην Ελλάδα

Οι «φορολογικές ιστορίες καθημερινής τρέλας» που στέλνουν χιλιάδες επιχειρήσεις στην... αγκαλιά της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο φορολογικός συντελεστής. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Η νέα τάξη πραγμάτων και ο ευρωπαϊκός δρόμος του Μακρόν

Η νέα τάξη πραγμάτων και ο ευρωπαϊκός δρόμος του Μακρόν

Το Παρίσι επιδιώκει να δώσει στη γαλλο-γερμανική φιλία μία πιο πολιτική διάσταση. Ο «καπιταλισμός 3.0» που αναδεικνύεται μετά την κρίση και ποια πρέπει να είναι η θέση της Ευρώπης. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πόση σύνταξη δικαιούνται οι Ελληνες πολιτικοί;

Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης για την επιβράβευση όσων συνέβαλαν στην ευημερία της χώρας. Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο για σωστές πολιτικές αποφάσεις. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Υπόθεση φορολογία: Πώς... δεν θα έρθει η ανάπτυξη

Οι τρεις λόγοι που η Ελλάδα δεν ακολουθεί τις υπόλοιπες χώρες των μνημονίων στους ρυθμούς ανάπτυξης. Η αντιπαραγωγική υπερφορολόγηση, το αναπτυξιακό «οξύμωρο» και η περίπτωση της Ρουμανίας. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Η πληγωμένη ουτοπία της Ευρώπης

Οραματιστές και όχι άχρωμους διαχειριστές χρειάζεται η σημερινή Ευρώπη, για να την βγάλουν από την αδιαφορία και να προτείνουν έναν ορίζοντα ελπίδων. Η ενοποίηση και η ανάγκη για το επόμενο βήμα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

GDPR: Γρίφος ή ευκαιρία;

Πολύπλοκο νομοθέτημα ο νέος κανονισμός για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ποιους επηρεάζει και τί διακυβεύεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ποια συνηθισμένα λάθη κάνουν οι επιχειρήσεις. Γράφει ο Σ. Βερτέλλης.

Αναβαλλόμενοι φόροι: Ενα εξαιρετικό... χρηματοδοτικό εργαλείο

Γιατί οι επενδυτές έχουν -και φορολογικό- όφελος να μην προβαίνουν σε συχνές συναλλαγές. Τι πρέπει να διδαχτούν από το παράδειγμα του Warren Buffett. Γράφει ο επικεφαλής της 3K Investment Partners Γ. Κουφόπουλος.

Η επενδυτική άπνοια και οι «ευθύνες» της φορολογίας

Τι πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα

Η νέου τύπου αξιολόγηση των εργαζομένων

Συμμόρφωση με τον GDPR σε πέντε πρακτικά βήματα

Υδρογονάνθρακες: Τι μπορούμε να μάθουμε από τους Νορβηγούς

Τα λάθη του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Το παράδοξο της παραγωγικότητας και η αυξανόμενη σημασία του

Η διαδρομή από το brain drain στο brain gain

Μια εναλλακτική πρόταση για το ελληνικό Σύνταγμα

Mάιος 1968, οι μύθοι και οι αλήθειες

v