ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πολιτική αλλαγή στην Αργεντινή και τα μαθήματα για Ελλάδα

Η πολιτική αλλαγή στην Αργεντινή και τα μαθήματα για Ελλάδα

Γιατί η κυβέρνηση του Μ. Macri αποδοκιμάστηκε στις εκλογές. Η συνταγή που δεν πέτυχε η επανεμφάνιση του ΔΝΤ και τα όπλα της αντιπολίτευσης. Οι ομοιότητες και οι διαφορές με την ελληνική περίπτωση. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Ποιοι θα κερδίσουν από τα κρυπτονομίσματα

Ποιοι θα κερδίσουν από τα κρυπτονομίσματα

Οι δύο κατηγορίες επενδυτών με αυξημένη αυτοπεποίθηση και ο μεγάλος κίνδυνος της ημιμάθειας. Γιατί έχει σημασία η έρευνα και η ανάλυση. Το λάθος της... ελπίδας και οι σωστή στρατηγική στην προσπάθεια για υπεραξίες. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Το γερμανικό  «λαχάνιασμα»

Το γερμανικό  «λαχάνιασμα»

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχωρούν, η βιομηχανική παραγωγή είναι στάσιμη, οι επιχειρήσεις ανησυχούν και ο λαϊκισμός παραμονεύει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Δημοσιογραφία και λαϊκισμός στην εποχή των fake news

Δημοσιογραφία και λαϊκισμός στην εποχή των fake news

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάσχει από έλλειμμα πληροφόρησης, αλλά από έλλειψη θέλησης για πληροφόρηση. Η διαφορά είναι τεράστια. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το μάθημα από τη διένεξη ΗΠΑ και Κίνας

Το μάθημα από τη διένεξη ΗΠΑ και Κίνας

Η σημασία της υποτίμησης του νομίσματος για την απόκτηση πλεονεκτήματος στις διεθνείς αγορές. Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στην Κίνα και το εργαλείο που δεν έχει πια η Ελλάδα. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πώς θα κάνετε καλύτερα... «παζάρια»

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τους «δύσκολους» διαπραγματευτές. Γιατί η πειθώ και η συνέπεια είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία.

Η οικονομία ως... πόλεμος με άλλα μέσα

Ο σιωπηρός πόλεμος που αφορά νομίσματα, καινοτομίες και παγκόσμια μερίδια αγοράς. Η πολυεπίπεδη κινεζική διείσδυση, η καθυστερημένη ΕΕ και η «πυριτιδαποθήκη» του Χονγκ Κονγκ. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς η στρατιωτική θητεία βλάπτει τους νέους

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική νεολαία στην προσπάθεια να αναζητήσει καριέρα στο εξωτερικό. Το πρόβλημα της «υποχρεωτικής διακοπής» από την επαγγελματική πορεία. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Από την αλγοριθμοκρατία στον καπιταλισμό της επίβλεψης!

Εδώ και είκοσι χρόνια οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft επεμβαίνουν για να ελέγξουν και να αλλάξουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Μήπως ήλθε η ώρα να τους... επιβλέψουμε και εμείς;

Η τεχνολογία και η πρόκληση του... προσωρινού

Σ' έναν κόσμο όπου οι γνώσεις διπλασιάζονται κάθε πέντε χρόνια και οι τεχνολογίες ανανεώνονται στους 18 μήνες, η αβεβαιότητα του προσωρινού είναι… καθεστώς. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς το Μεξικό μειώνει την λαθρομετανάστευση

Το λάθος μου με το Bitcoin

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η προπαγάνδα και η πραγματικότητα

Από την αβεβαιότητα στην αισιοδοξία

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των... fake news

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η «οπλοποίηση» του Κώδικα

Γιατί η Κομισιόν επεμβαίνει στις online πλατφόρμες

Τα θρησκευτικά, οι αμβλώσεις και ο υπερσυντηρητισμός των Ελλήνων

Οι... «λακκούβες» στον δρόμο της κανονικότητας

Το παράδοξο με την εγκληματικότητα στη Βενεζουέλα

v