ΑΠΟΨΕΙΣ

Home Batteries: Το μέλλον της ενεργειακής αυτονομίας

Home Batteries: Το μέλλον της ενεργειακής αυτονομίας

Το επόμενο κεφάλαιο στον τομέα της ενέργειας βρίσκεται όλο και πιο κοντά χάρη στις συσκευές ενεργειακής αποθήκευσης οικιακής χρήσης. Πόσο εφικτή είναι ωστόσο στην εποχή μας η απόλυτη ενεργειακή αυτονομία;

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα φορολογικά αγκάθια που πληγώνουν τις επιχειρήσεις

Τα φορολογικά αγκάθια που πληγώνουν τις επιχειρήσεις

Ποιες είναι οι στρεβλώσεις που επηρεάζουν περισσότερο από τους συντελεστές, βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός του φόρου που πληρώνουν στο δημόσιο ταμείο. Τι πρέπει να αλλάξει. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η σιωπή των πολιτικών για το συντεχνιακό κράτος

Η σιωπή των πολιτικών για το συντεχνιακό κράτος

Η προσεχής, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα έχει έναν καίριο αντίπαλο απέναντί της. Πώς το Δημόσιο λειτουργεί ως κορυφαία πηγή διαπλοκής και πολλαπλασιαστής προβλημάτων για την οικονομία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα κρυπτονομίσματα, ο πρωταθλητισμός αποδόσεων και τα ρίσκα

Τα κρυπτονομίσματα, ο πρωταθλητισμός αποδόσεων και τα ρίσκα

Πόσο θα μας απέφερε μια επένδυση 100.000 ευρώ, αν τα επενδύαμε πριν από πέντε χρόνια στο ΧΑ, στις αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Κίνας, στο χρυσό και στο... bitcoin. Τα ρίσκα και τα συμπεράσματα. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Ο δεκάλογος του… κατατρεγμένου «μικρομεσαίου» επαγγελματία

Ο δεκάλογος του… κατατρεγμένου «μικρομεσαίου» επαγγελματία

Τα... τρελά χαράτσια και επιβαρύνσεις με τα οποία είναι αντιμέτωποι σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η κατά Παπανδρέου «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

To «κλειδί» για τη μείωση της ανεργίας των νέων

Το παράδοξο της επίμονα υψηλής ανεργίας στους νέους της χώρας τη στιγμή που υπάρχουν δυσκολίες κάλυψης θέσεων απασχόλησης σε τομείς όπως τα ξενοδοχεία και η πληροφορική. Τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Δρ. Αθ. Κελέμης.

Και όμως δεν... γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι!

Φαινόμενα που νομίζαμε ότι είχαν διαγραφεί από την ιστορία της Ευρώπης, στις μέρες μας έστω και ως καρικατούρες επανέρχονται στο προσκήνιο με αβέβαιες για την ώρα επιπτώσεις.

Οι... αιώνιοι πρωταθλητές των σταυρών στις εκλογές

Τι φταίει άραγε και εκλέγονται μόνο όσοι είναι ευρέως γνωστοί, εκτοπίζοντας όποιους δεν έχουν στασίδι στα πρωινάδικα; Γιατί αποκλείονται όσοι δεν υποστηρίζονται από κομματικούς στρατούς; Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ποια είναι τα όρια του κράτους στην αναδιανομή εισοδήματος

Τα δημόσια βάρη μπορούν να υπηρετήσουν την ουσιαστική ισότητα μόνο μέσω στοχευμένης μακροπρόθεσμης αναδιανομής. Τι πραγματικά μπορεί να καθορίζει το κράτος. Γράφει ο Κ. Π. Παπανικολάου.

Γιατί η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ βιομηχανική χώρα

Σε 750 σελίδες, ο Αντώνης Κεφαλάς και οι συνεργάτες του στη συγγραφή του βιβλίου «Πτυχές εκβιομηχάνισης 1945-2010: Μια ιστορία», παρουσιάζουν τους μύθους περί βιομηχανίας και την ελληνική πραγματικότητα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η μεγάλη πρόκληση του διαδικτύου

Πώς «διαβάζονται» ισολογισμοί και αποτελέσματα χρήσης

Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γιατί «στέρεψε» το Ποτάμι

Τα «κρυφά χαράτσια» της τελευταίας τετραετίας

RTRS: Η ήττα του Τσίπρα, κέρδος για την ελληνική οικονομία

Τα ανασφάλιστα οχήματα και η απραξία της ΑΑΔΕ

Ο Φουκουγιάμα και ο δρόμος της «άλλης οικονομίας»

Μαθήματα από τα γενέθλια της οδηγίας GDPR

Πώς τα μαθηματικά προστατεύουν τους... επενδυτές

v