ΑΠΟΨΕΙΣ

J. Sachs: Η τελευταία ευκαιρία της μεσαίας τάξης

J. Sachs: Η τελευταία ευκαιρία της μεσαίας τάξης

Η εκμετάλλευση της παγκοσμιοποίησης από τους πλούσιους είναι η βαθύτερη αιτία της κρίσης και οδηγεί μαθηματικά σε κοινωνική αντίδραση. Ο ρόλος φορολογίας και εκπαίδευσης στην εύρεση νέων ισορροπιών.

"Αφήστε τους μισθούς και δείτε τις εισφορές"

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για μειώσεις μισθών, ας δούμε πρώτα τις πανάκριβες και αμφιβόλου αποτελέσματος ασφαλιστικές εισφορές, τονίζει ο Αλ. Μωραϊτάκης. Οι μισθοί και το πραγματικό κόστος για τις επιχειρήσεις.

Ελληνική χρεοκοπία:

Ελληνική χρεοκοπία: "Ουδέν κακόν αμιγές καλού"

Οι αγορές προεξοφλούν ελληνική χρεοκοπία και μάλλον έχουν δίκιο. Αυτή δείχνει πια να είναι η πιθανή λύση στο "προπατορικό αμάρτημα". Το θέμα είναι πώς θα γίνει. Γιατί αν γίνει σωστά ισχύει το "ουδέν κακόν αμιγές καλού".

"Να εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ"

Οι ισχυρές χώρες της ευρωζώνης και όχι η Ελλάδα πρέπει να πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα, υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Βloomberg Ramesh Ponnuru.

Αποδείξεις: Από γκάφα σε γκάφα…

Αποδείξεις: Από γκάφα σε γκάφα…

Πώς η κυβέρνηση θα βάλει όλους τους Έλληνες να τρέχουν γύρω από τη σκιά τους προκειμένου να την πληρώσουν και πάλι οι συνεπείς φορολογούμενοι. Και τελικά, στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσει ένα… τίποτε με μπόλικο καθόλου!

Η Ευρώπη ψάχνει απεγνωσμένα πίστωση χρόνου

Δεδομένη θεωρεί ο M. Feldstein την πτώχευση της Ελλάδας. Ο χρόνος της... αναγγελίας του "θανάτου" θα εξαρτηθεί από Ιταλία και Ισπανία. Γιατί οι πολιτικοί παίζουν με τη φωτιά προσπαθώντας να ξεγελάσουν τις αγορές.

ΝΔ: Θέλουμε λιγότερο κράτος, λιγότερους φόρους

Ο προϋπολογισμός μπορεί να ισοσκελιστεί, αλλά με άλλη "συνταγή": λιγότερο κράτος, λιγότερους φόρους, σημειώνει ο Ν. Μηταράκης σε άρθρο του στο euro2day. Γιατί είναι "αλλήθωρο" το μεσοπρόθεσμο.

Σηκώνει κεφάλι ο εθνικισμός

Η Ε.Ε. δεν απειλείται μόνο από τις δομικές αδυναμίες της νομισματικής ένωσης. Κινδυνεύει και από την επανεμφάνιση του εθνικισμού, υποστηρίζει ο G. Friedman. Τι προβλέπει και τι φοβάται για το μέλλον της Ευρώπης.

Μαθήματα αρχαίας ελληνικής οικονομίας!

Η πρωτοπορία και η διορατικότητα της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων στην οικονομική επιστήμη. Από πού προήλθαν οι πόροι του Χρυσού Αιώνα. Τι δεν διδαχτήκαμε από τους προγόνους μας. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.   

El-Erian: Πολιτικοί για... λύπηση

Με πιλότους σε σύγχυση παρομοιάζει ο M. El-Erian τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Τα έξι λάθη που γιγαντώνουν τα προβλήματα. Οι λανθασμένες κινήσεις και ο φόβος των αναταράξεων.

G. Brown: Το "φάρμακο" στα προβλήματα-μαμούθ

Έλληνες διαπλεκόμενοι εναντίον του ευρώ!

Γιατί η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει βάσιμα!

Η Ευρώπη στα πρόθυρα πολιτικής διάλυσης

Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων στις καλλιέργειες!

Μωραϊτάκης: Κάντε την παιδεία μοχλό ανάπτυξης

"Καβούρια" στις τσέπες, κρίση στον πλανήτη

J. Fischer: "Τρίζουν τα θεμέλια της Ευρώπης"

Το νέο στοίχημα των αγροτικών συνεταιρισμών

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα

v