ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπαλάκι οι ευθύνες για το ελληνικό ατύχημα

Μπαλάκι οι ευθύνες για το ελληνικό ατύχημα

Αν πέσει η Ελλάδα κανείς δεν θέλει να έχει τα αποτυπώματά του στο όπλο του εγκλήματος. Οι τακτικές για την αποποίηση των ευθυνών. Η γραμμή της Μέρκελ, η στάση του Γιούνκερ, η προσπάθεια της Αθήνας και ο Γ. Βαρουφάκης.

Μπορεί η ευτυχία να γίνει... οικονομικό μέγεθος;

Αρκετοί είναι πλέον οι οικονομολόγοι σε διεθνές επίπεδο που θεωρούν ότι η αναζήτησης της ευτυχίας πρέπει να αποκτήσει και ξεκάθαρο οικονομικό χαρακτήρα

Το φάρμακο αμέσου δράσης για τη φοροδιαφυγή

Το φάρμακο αμέσου δράσης για τη φοροδιαφυγή

Μόνο η αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών θα μειώσει άμεσα τη φοροδιαφυγή, καθιστώντας αδιάφορη την έκδοση αποδείξεων και ανούσιες τις... βόλτες των ελεγκτών σε νησιά και μπουζούκια. Οι προϋποθέσεις. Γιατί δεν είναι σοβαρό μέτρο οι... λοταρίες.

Γιατί η «πολιτική λύση» δεν... είναι λύση

Ακόμη και αν η κυβέρνηση πετύχει την «πολιτική λύση» που επιδιώκει, δεν θα καταφέρει τίποτε περισσότερο από το να αναβάλει την εκδήλωση του προβλήματος για κάποιους μήνες. Και αυτό επειδή τα νούμερα θα εξακολουθούν να μη βγαίνουν...

Η κρατικοποίηση της πολιτικής και οι συνέπειες

Πώς η ελληνική πολιτική περνά από το πελατειακό κράτος στην άμεση υπαγωγή της στη γραφειοκρατία. Οι παρασιτικές διαπλεκόμενες ομάδες, η «υστερία» με τα μνημόνια και οι κίνδυνοι για τη χώρα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πώς ο Ισημερινός ξεφορτώθηκε το «επαχθές» χρέος

Οι 109 χρεοκοπίες, το κουβάρι με τις αλλεπάλληλες προτάσεις στους ομολογιούχους και η συναίνεση του ΔΝΤ. Η επιτροπή ελέγχου του Odious Debt στην περίπτωση του Ισημερινού. Γιατί ο όρος δεν αφορά τη διεθνή έννομη τάξη. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Επτά παραδείγματα καθημερινής φορολογικής... τρέλας

Αναγκαία η πρόσκληση σε διάλογο για ένα νέο και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο με αναπτυξιακή προοπτική, τονίζει ο πρόεδρος του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών. Το «αφιλόξενο» φορολογικό, οι ελληνικές «πρωτοτυπίες» και η επιβεβλημένη ανάγκη αναπτυξιακής προοπτικής.

Ο Τσίπρας, ο Ελληνας «ασθενής» και η θεραπεία του Κέυνς...

Οι βαρύγδουποι νομπελίστες και οι... μη οικονομολόγοι που επικαλούνται τον Κέυνς ως «λύση» στο ελληνικό πρόβλημα μάλλον προσβάλλουν τον λαμπρό οικονομολόγο. Το πραγματικό στοίχημα για την ανάπτυξη στη χώρα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Nixon: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι το βασικό σενάριο

Πιθανότητες μόλις 5% να εγκαταλείψει ο Τσίπρας την Αριστερή Πλατφόρμα δίνει ο αρθρογράφος της WSJ. Το βασικό σενάριο είναι εκείνο της εσωτερικής χρεοκοπίας με διεξαγωγή εκλογών ή δημοψηφίσματος. Γιατί η Ελλάδα διαφέρει από την Κύπρο. Μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης.

Bloomberg View: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει... failed state

Μόνο το Σουδάν, η Σομαλία και η Ζιμπάμπουε έχουν αυτή τη στιγμή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ και είναι απίθανο η Ελλάδα να μπει σε αυτήν την ομάδα χωρίς να εξοβελιστεί από την ευρωζώνη, γράφει ο Mark Gilbert στο Bloomberg View.

Σόιμπλε: Η Γερμανία έκανε το σωστό στην ευρωπαϊκή κρίση

Η εφορία και το θέατρο του παραλόγου με τις παροχές σε είδος

To πρόβλημα της ΕΕ με τη δημιουργική λογιστική και η χαμένη ευκαιρία

Κορκίδης: Η Ανάσταση της αγοράς θα έλθει μετά τη συμφωνία

ΧΑ: Τα «σίγουρα» χαρτιά του ταμπλό!

Τα προβλήματα μιας οικονομίας... μαλλιά κουβάρια!

Ιδεολογικές ψευδαισθήσεις και οικονομική πραγματικότητα

Στυλιανίδης: Θέλει σχέδιο και στρατηγική η ανάπτυξη

ΔΕΗ: Eνας όμιλος στο χείλος του γκρεμού

Άμεση και συντονισμένη δράση για τις τράπεζες

v