Τέσσερα καυτά ερωτήματα για τον Γιάννη Πανούση

Από τις βαρύτατες καταγγελίες του Γιάννη Πανούση προκύπτουν μια σειρά από απορίες. Τόσο για τον τρόπο που δημοσιοποίησε την υπόθεση όσο για τα όσα έπραξε ή δεν έπραξε από τη θέση του υπουργού.

Τέσσερα καυτά ερωτήματα για τον Γιάννη Πανούση

Στελέχη κυβερνώντος κόμματος που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν με (πολιτικό και φυσικό) θάνατο μέλος της κυβέρνησής τους.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το προσπεράσει κάποιος ελαφρά τη καρδία, ενώ το καθιστά ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο η λεπτομέρεια: η κυβέρνηση έχει κορμό την Αριστερά και τα κατηγορούμενα στελέχη της στοχοποίησαν τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη (που δεν προέρχεται από το κόμμα τους αλλά συνεργαζόταν κυβερνητικά με αυτό), ο οποίος προέβη και στις καταγγελίες.

Προς το παρόν, μπορούμε να αναφέρουμε μόνο το όνομα του υπουργού, του Γιάννη Πανούση, καθώς τα ονόματα των "φερόμενων ως υπόπτων" (για να τηρήσουμε τους δικαστικούς κανόνες) αναφέρθηκαν από τον ίδιον στην εισαγγελέα αλλά δεν έχουν γίνει (επισήμως) γνωστά.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης πήρε τον δρόμο της. Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν -και είναι αμείλικτα. Τα εξής:

- Ο κ. Πανούσης ήταν υπουργός επί επτά μήνες και τα εναντίον του στοιχεία τα έχει, όπως είπε, από την άνοιξη. Γιατί δεν ενημέρωσε ευθέως και προσωπικώς τον πρωθυπουργό; Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ προ τετραμήνου. Ομως, όταν είσαι υπουργός και κινδυνεύει η ζωή σου δεν γνωστοποιείς δεδομένα ή υποψίες στον πολιτικό σου προϊστάμενο με τον οποίον, έτσι κι αλλιώς, συνομιλείς σε καθημερινή βάση;

- Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε εκείνες ακριβώς τις αρμοδιότητες για να "ψάξει" την υπόθεση (μέσω της ΕΥΠ) αλλά και για να προβεί σε συλλήψεις. Γιατί ενημέρωσε απλώς τον διοικητή της ΕΥΠ και δεν προέβη σε κατασταλτικές ενέργειες;

- Εστω και με καθυστέρηση, ο κ. Πανούσης επέλεξε να βγάλει στο φως όλα τα παραπάνω μέσα από συνεντεύξεις, διευκρινίζοντας ότι έχει παραδώσει τα αδιάσειστα στοιχεία που κατέχει σε συμβολαιογράφο (για την περίπτωση που του συμβεί κάτι) ενώ ετοιμάζει σχετικό σύγγραμμα.

Γιατί τώρα, γιατί μέσω αυτής της οδού; Χρειαζόταν να του "συστήσει" το Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να το πράξει;

- Γιατί δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα; Κυρίως, γιατί δεν του παρέδωσε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ώστε ο νυν υπουργός να πιάσει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο ίδιος πριν εγκαταλείψει την Κατεχάκη; (Αντιθέτως, με τον κ. Πανούση επικοινώνησε ο κ. Τόσκας, ζητώντας του ενημέρωση και ρωτώντας τον εάν χρειάζεται επιπλέον δικαστική ή άλλη συνδρομή).

Δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλα ερωτήματα από την πορεία της δικαστικής, πλέον, διερεύνησης.

Ο κ. Πανούσης, εκτός από πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, είναι νομικός και καθηγητής Εγκληματολογίας, συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά (...καλύτερα από τους αδαείς περί τα νομικά) τη βαρύτητα των καταγγελιών του.

Για αρχή, συνεπώς, πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προφανή. Αμεσα.

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v