ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κρατισμός, μεγαλύτερη πληγή για την οικονομία

Ο κρατισμός, μεγαλύτερη πληγή για την οικονομία

Ένα είναι σίγουρο για το 2016: η για όγδοη χρονιά κάμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης, μεγάλου τροφοδότη της ανεργίας. Τα προβλήματα του προϋπολογισμού και οι κίνδυνοι από τους εξωτερικούς παράγοντες. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

Διαφωνώ με ό,τι λες και θα σε μηνύσω γι' αυτό!

Διαφωνώ με ό,τι λες και θα σε μηνύσω γι' αυτό!

Το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού βλάπτει σοβαρά την οικονομία. Ο ευτελισμός των θεσμών, οι βουλευτές που υπερασπίζονται μικροσυμφέροντα και πώς ο αντιρατσιστικός νόμος βλάπτει... την οικονομία. Γράφει ο Κων/νος Μαρκάζος.

Η Αριστερά να μην πυροβολεί την επιχειρηματικότητα

Η Αριστερά να μην πυροβολεί την επιχειρηματικότητα

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η καθίζηση της επιχειρηματικότητας. Γιατί δεν φτάνει η ανακεφαλαιοποίηση, τι πρέπει να κάνουν οι τράπεζες. Πώς θα μπορέσει η κυβέρνηση να προκαλέσει επενδυτικό σοκ. Γράφει ο Αλ. Νικολαΐδης.

Η Ελλάδα και η χαμένη «προίκα» των 170 δισ. ευρώ

Οι περίπου 400.000 Ελληνες επιστήμονες και πτυχιούχοι που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους τα έξι τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μια τεράστια απώλεια, τόσο για σήμερα όσο και για το μέλλον. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Οι κυβερνοεπιθέσεις και πώς θα γλιτώσετε τον... λογαριασμό

Οι κυβερνοεπιθέσεις και πώς θα γλιτώσετε τον... λογαριασμό

Τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων έχουν ευθύνη σε περίπτωση απώλειας εμπιστευτικών πληροφοριών λόγω κυβερνοεπίθεσης. Τι πρέπει να ξέρουν και πώς θα αυξήσουν τα επίπεδα προστασίας. Τα δεδομένα στην Ελλάδα. Γράφει ο Νίκος Γεωργόπουλος.

Τράπεζες: Πήραν το κλειδί, ας ανοίξουν την πόρτα...

Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για τις τράπεζες και την κυβέρνηση. Πώς θα αποφευχθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση και θα επιστρέψουν οι καταθέσεις. Γιατί η λύση δεν κρύβεται σε νόμους αλλά σε δημιουργικές ιδέες και ανάληψη ρίσκου από τις τράπεζες...

Χρηματιστήριο: Τι δείχνει η τεχνική εικόνα των blue chips

Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τον FT 25 με βάση την τεχνική ανάλυση. Τι δείχνει η σύγκριση της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό με τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών. Ποιες βρίσκονται σε ανοδική και ποιες σε πτωτική τάση.

Μίχαλος: Οι υπεύθυνες λύσεις για το ασφαλιστικό

Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τονίζει ο πρόεδρος του ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει η μεταρρύθμιση.

Η συνταγή για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Ο ρόλος των venture capital στην τόνωση της επιχειρηματικότητας. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το «επενδυτικό κενό» που δημιουργείται το 2016. Η πρόταση για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και τα κίνητρα που θα δώσουν ώθηση. Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος.

Τρία ελληνικά στερεότυπα καταρρέουν

Εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα θεωρούν το κράτος οι φοιτητές στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Endeavor. Η θορυβώδης μειοψηφία και οι ελληνικοί «μύθοι». Τι εκτιμούν οι φοιτητές για την επιχειρηματικότητα, τα κίνητρα και τα εμπόδια. Γράφει ο Χ. Μακρυνιώτης.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η νομισματική πολιτική έχει όρια!

H Σένγκεν και ο… τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Επικίνδυνη η... παρασιτοποίηση της χώρας

Οι χάκερ χωρίς... σύνορα και οι νέες απειλές

Τα «γκανιάν» και οι γρίφοι του 2016 για τις αγορές

Τα «ναυάγια» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Συρία

Ιστορική η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας… αν υλοποιηθεί

Το επιχειρηματικό κέρδος και οι... κρυφές αξίες

Γιατί τα όπλα δεν έχουν λύση για την ISIS

Από τα… σκιάχτρα στο «μαζί τα φάγαμε»!

v