ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Γ. Προβόπουλος και η ασθένεια του λαϊκισμού

Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ από το 2008 για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας. Οι προσπάθειες εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και οι ισχυρές αντιστάσεις. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος

Πόσο κινδυνεύει η Δημοκρατία μας, και εμείς από αυτή

Πόσο κινδυνεύει η Δημοκρατία μας, και εμείς από αυτή

Ο κυρίαρχος στη χώρα λαϊκισμός υπονομεύει κάθε προσπάθεια κοινωνικής συναίνεσης. Το όπλο της πόλωσης και πόσους κινδύνους κρύβει το «στραπατσάρισμα» των θεσμών και η κατασκευή «εχθρών» για το φιλοθεάμον κοινό. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πλέον γεγονός

Ο ισλαμοφασισμός επισημοποίησε στην καρδιά της Ευρώπης την κήρυξη πολέμου κατά των αξιών του δυτικού πολιτισμού. Μάταιο να ελπίζει κανείς ότι η σύγκρουση μπορεί να μην είναι μέχρι τελικής πτώσεως. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πολύ κοντά η... κοινωνία των φτωχών στην Ελλάδα

Πολύ κοντά η... κοινωνία των φτωχών στην Ελλάδα

Πώς βλέπει τα μέτρα για τη φορολογία και το συνταξιοδοτικό ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife ΑΕΓΑ κ. Γιάννης Βοτσαρίδης. Η... ιδεολογικοποίηση της φορολογίας και γιατί κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε κοινωνία... φτωχών.

Μπορεί να σώσει το αγγελιόσημο τον ελληνικό Τύπο;

Μπορεί να σώσει το αγγελιόσημο τον ελληνικό Τύπο;

Μπορεί ο φόρος να σώσει τις ελληνικές εφημερίδες, τη στιγμή που κολοσσοί όπως οι Independent και El Pais κυκλοφορούν πλέον μόνο στο διαδίκτυο; Πώς βλέπουν οι εταιρίες το αγγελιόσημο και τι αλλάζει στη δημοσιογραφία.

Μέγα ζητούμενο η... ανάπτυξη

Στις σημερινές συγκυρίες, η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από επενδύσεις, κυρίως στον τουρισμό, από έργα υποδομών και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Να λυθεί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων μέσω σύντομων διαδικασιών και με τη διά νόμου κατοχύρωση των επενδυτών. Γράφει ο Αλ. Νικολαΐδης

Tι είναι τα Binary Options

Τα Binary Options προσφέρουν με χαμηλά κεφάλαια πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα τίτλων που διαπραγματεύονται στις παγκόσμιες αγορές. Πώς λειτουργούν. Παραδείγματα συναλλαγής. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Jakobsen: Εσπασε το κοινωνικό συμβόλαιο

Σε αναστάτωση το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι παγκοσμίως, καθώς οι ψηφοφόροι δείχνουν να αναζητούν οτιδήποτε άλλο εκτός του status quo. Πού οφείλεται η «επανάσταση» των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης και πού ζητούν αλλαγές. Γράφει ο κορυφαίος οικονομολόγος της Saxo.

Κεϋνσιανές φαντασιώσεις και ελληνική πραγματικότητα

Οι οικονομολόγοι που προτείνουν την τόνωση της «ενεργού ζητήσεως» στην Ελλάδα αγνοούν, σκοπίμως προφανώς, ότι αυτή είναι η αιτία της χρεοκοπίας, λόγω ελλείψεως «ενεργού προσφοράς». Τι μας «διδάσκει» ο Κέυνς. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Στέφανος Μάνος: Πέντε προτάσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση

Χωρίς δραστική μείωση του δημόσιου τομέα δεν θα υπάρξει ανάπτυξη και δεν θα μειωθεί η εξοντωτική φορολογία των παραγωγικά απασχολούμενων, υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός. Η πρόταση για το ασφαλιστικό και το σχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η μεταμόρφωση του ΔΝΤ σε... Σάιλοκ

Τα απλήρωτα τιμολόγια γονατίζουν την αγορά

To επώνυμο προϊόν είναι εργαλείο ανάπτυξης

Πότε δημιούργησε ο Θεός τους... δεινόσαυρους!

Η παγκόσμια οικονομία και η ελλειμματική ζήτηση

Πικετί: Πού οφείλεται η υστερία της Ευρώπης για τους πρόσφυγες

Η δικτατορία των αμαθών...

Η βόμβα του προσφυγικού και η οικονομία

Η εποχή της... μεταδημοσιογραφίας

Τα Options ως άμυνα των επενδυτών στα προβλήματα της αγοράς

v