ΑΠΟΨΕΙΣ

Real Estate: Πού κρύβονται σήμερα οι αποδόσεις

Real Estate: Πού κρύβονται σήμερα οι αποδόσεις

Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά του real estate. Οι επιλεκτικές ευκαιρίες, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και οι κίνδυνοι. Γράφει ο Μ. Αποστολίνας, της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Saxo Bank: Το «δόγμα Τραμπ» και το δολάριο

Saxo Bank: Το «δόγμα Τραμπ» και το δολάριο

Η κατεύθυνση του USD αποτελεί το βασικό ερώτημα για το 2017 και η επικείμενη προεδρία Τραμπ αναμένεται ότι θα απορρίψει το 20ετές και πλέον δόγμα που πρεσβεύει ότι το ισχυρό δολάριο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είμαστε οικονομικά... αναλφάβητοι

Είμαστε οικονομικά... αναλφάβητοι

Ερευνα του ΟΟΣΑ κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε απλές χρηματοοικονομικές πράξεις! Αντρικό «προνόμιο» το λάθος της υπερβολικής εμπιστοσύνης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Προκλήσεις και λύσεις για τον μέσο επενδυτή

Προκλήσεις και λύσεις για τον μέσο επενδυτή

Γιατί συμφέρει η ανάθεση της διαχείρισης της περιουσίας σε συμβούλους. Η πολυπλοκότητα των αγορών και η επενδυτική στρατηγική. Γράφει ο Λ. Κατσώνης.

Γιατί η κρίση στην Ελλάδα είναι... μακράς διαρκείας

Γιατί η κρίση στην Ελλάδα είναι... μακράς διαρκείας

Πέντε μύθοι για τα αίτια της κρίσης. Η λιτότητα των μνημονίων, οι λάθος πολλαπλασιαστές και οι αργοί ρυθμοί στις ιδιωτικοποιήσεις. Το «βαρίδι» του ασφαλιστικού και το χρέος. Γράφει ο Γ. Στρατόπουλος.

Όταν οι σκιτσογράφοι γίνονται... ενοχλητικοί

Αλίμονό μας αν καθιερωθεί στην πράξη, μόνο οι βουλευτές να έχουν δικαίωμα «απεριόριστης γνώμης» και οι κυβερνώντες να εξοντώνουν όσους τους ενοχλούν. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα και οι αγωγές.

Επαγγελματίας: Ο εχθρός που πρέπει να παταχθεί!

Αδικος και ληστρικός ο νέος τρόπος φορολόγησης και ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών, αναμένεται να οδηγήσει σε έκρηξη της φοροδιαφυγής. Γράφει ο Common Sense.

Πώς ο Τόμσεν καταστρέφει την Ελλάδα

Γιατί το αίτημα του ΔΝΤ μειώνει τις αναπτυξιακές επιλογές της Ελλάδας. Τα οφέλη από μια αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, η στρατηγική προσέλκυσης ξένων συνταξιούχων και ο «βραχνάς» της ευρωζώνης. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά του φιλελευθερισμού

Πουτινισμός, Τραμπισμός και κρατικός καπιταλισμός στην Κίνα έχουν εξαπολύσει τη σκληρότερη επίθεση κατά της δημοκρατίας και των φιλελεύθερων αρχών. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ετοιμάζεται νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων

Ενδυνάμωση του εποπτικού ρόλου και συνέχιση του εμπλουτισμού με νέα προϊόντα, οι στόχοι της Επ. Κεφαλαιαγοράς για το 2017. Ο πρόεδρός της Χ. Γκότσης περιγράφει τα επόμενα βήματα.

Κούρταλης: Πώς η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια

Λαζαρίδης: Τι θα αλλάξει στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ολοι φεύγουν από την Ελλάδα

Η κρίση και το έλλειμμα επιχειρηματικής ιδεολογίας

Οι μετοχές του FTSE-25 με ανοδική τάση

Το κράτος-επιχειρηματίας και η διαπλοκή

Η δικαστική εξουσία δεν λειτουργεί εν κενώ

Οταν οι επιχειρήσεις πεθαίνουν από έλλειψη ιδεών

Η μοναξιά της Ελλάδας και η 4η βιομηχανική επανάσταση

Ποιος θα «δικάσει» τους δικαστές;

v