Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις μετά τα αρνητικά macro

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν ισχυρή πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενώ στο επίκεντρο παραμένει και η κίνηση των πετρελαϊκών τιμών. Πτώση στην Ευρώπη.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν ισχυρή πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενώ στο επίκεντρο παραμένει και η κίνηση των πετρελαϊκών τιμών. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στο 86,6, στα χειρότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2003, στον απόηχο των καταστροφικών τυφώνων που έπληξαν τη χώρα. Τον Αύγουστο, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 105,6 ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 95.

Εν τω μεταξύ, σημαντική υποχώρηση 9,9% κατέγραψαν και οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο, καθώς πωλήθηκαν 1,24 εκατ. σπίτια έναντι εκτιμήσεων για 1,35 εκατ. και προηγούμενης καταμέτρησης του μεγέθους στα 1,41 εκατ. σπίτια τον Ιούλιο.

Στο ενεργειακό μέτωπο, η τιμή του αργού στην αγορά της Ν. Υόρκης υποχωρει στα 65,60 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφώνεται στα 63,49 δολ. το βαρέλι. Όπως προδιαγράφονται οι εξελίξεις, μερικά από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ στις πληγείσες περιοχές θα βρίσκονται εκτός παραγωγής για εβδομάδες και όχι για μήνες όπως αρχικά υπολόγιζαν, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Πιέσεις δέχονται μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου όπως η Lowe’s και η Target Group, μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη.

Πτωτικά κινούνται αρκετοί τίτλοι του κλάδου ημιαγωγών μετά την υποβάθμιση της σύστασης της JP Morgan σε neutral από bullish. Υποχώρηση εμφανίζουν οι μετοχές των Texas Instruments και Cypress Semiconductor Corp.

Αρνητική η εικόνα της Exxon Mobil μετά την υποβάθμιση της σύστασης της JP Morgan σε neutral από overweight, και τα σχόλια ότι αντίπαλοι όπως η Chevron Corp. έχουν ”περισσότερα περιθώρια ανόδου”. Η JP Morgan αναβάθμισε τη σύστασή της για την Chevron σε overweight από underweight, ωστόσο η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” πιέζει χαμηλότερα τη μετοχή.

Ενισχύεται για δεύτερη ημέρα η μετοχή της Boeing, παρέχοντας μικρή στήριξη στον Dow Jones, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της εταιρίας με τους μηχανικούς της.

Κέρδη αποκομίζει η ασφαλιστική εταιρία WellPoint, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ύψους 6,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της WellChoice.

Ενισχύεται η μετοχή της Pepsi Bottling Group, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξεως των 205 εκατ. δολ. έναντι 191 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν στα 3,2 δισ. δολ. από 2,9 δισ. δολ. πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.428 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,14%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,34%, στις 2.114 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,22%, στις 1.213 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,11% στις 4.447,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 4.965,88 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 0,44% στις 4.546,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v