Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται σε θετικό έδαφος η Wall

Διατηρούνται σε θετικό έδαφος οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι.¨Άνοδος 2,37% για τον Dax στην Φρανκφούρτη.

Διατηρούνται σε θετικό έδαφος οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Οι επιπτώσεις από τον τυφώνα ”Ρίτα” στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο αρχικώς αναμενόταν ως εκ τούτου το πετρέλαιο υποχωρεί και οι μετοχές αντιδρούν ελαφρώς ανοδικά σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Boeing ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ της εταιρίας και σωματείου εργαζομένων της, το οποίο απεργούσε για ένα μήνα περίπου.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η AMD, καθώς παρουσίασε μια νέα γρηγορότερη παραλλαγή high-end chips για υπολογιστές και servers. Αντίθετα η εντεινόμενη φημολογία για την πιθανή πτώχευση της Delphi οδηγεί χαμηλότερα τη μετοχή της εταιρίας.

Στα μακροοικονομικά νέα, σημαντική αύξηση, της τάξεως του 2%, σημείωσαν οι μεταπωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, που ανήλθαν στα 7,29 εκατομμύρια τον Αύγουστο.

Στις 10.451 μονάδες κινείται ο Dow Jones, με κέρδη 0,31%, ενώ άνοδο 0,21% καταγράφει ο Nasdaq, στις 2.121 μονάδες. Kέρδη 0,12% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.216 μονάδες.

Στο μεταξύ με κέρδη 0,73% έκλεισε ο FTSE 100, στις 5.453 μονάδες, άνοδο 2,37% κατέγραψε ο Dax, στις 4.998 μονάδες. Κέρδη 2% για τον Cac, στις 4.566 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v