Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το πετρέλαιο εξακολουθεί να απασχολεί επενδυτές και αναλυτές, συρρικνώνοντας τις προοπτικές επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το πετρέλαιο εξακολουθεί να απασχολεί επενδυτές και αναλυτές, συρρικνώνοντας τις προοπτικές επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα έτους μετά τον τυφώνα ”Κατρίνα” και συγκεκριμένα στο 95 από 105,6 τον Αύγουστο.

Επίσης, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων οικιών, που εκτιμάται ότι παρέμειναν σε επίπεδα-ρεκόρ και συγκεκριμένα στις 1,35 εκατομμύρια πωλήσεις τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και στις ενεργειακές αγορές μετά την ξαφνική άνοδο στα 66 δολάρια εχθές το βράδι. Όπως προδιαγράφονται οι εξελίξεις, μερικά από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ στις πληγείσες περιοχές θα βρίσκονται εκτός παραγωγής για εβδομάδες και όχι για μήνες όπως αρχικά υπολόγιζαν, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Στα 65,4 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη, ενώ στα 63,48 δολάρια ανά βαρέλι του brent στο Λονδίνο.

Στα εταιρικά νέα, η ασφαλιστική εταιρία WellPoint είναι κοντά σε συμφωνία ύψους 6,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της WellChoice, τη μεγαλύτερη εταιρία ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Dreamworks διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της από την NBC Universal, η οποία ανήκει στην General Electric.

Η Pepsi Bottling Group ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξεως των 205 εκατ. δολ. έναντι 191 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν στα 3,2 δισ. δολ. από 2,9 δισ. δολ. πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.453,05 μονάδες με κέρδη 0,10%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,13%, στις 2.124,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,07%, στις 1.216,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εκδηλώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,03% στις 5.454,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,39% στις 4.549,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.971,08 μονάδες με απώλειες 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v