Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street

Θετικό ξεκίνημα πραγματοποιεί η Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” εμφανίζουν μικρή υποχώρηση, ενώ ο διοικητής της Fed Α. Γκρίνσπαν τόνισε σε δηλώσεις του πως τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού παραμένουν χαμηλά. Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στον Dax.

Θετικό ξεκίνημα πραγματοποιεί η Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” εμφανίζουν μικρή υποχώρηση, ενώ ο διοικητής της Fed Α. Γκρίνσπαν τόνισε σε δηλώσεις του πως τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού παραμένουν χαμηλά. Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη.

Σε ομιλία του μέσω δορυφόρου σε συνέδριο τραπεζιτών στο Πεκίνο ο κ. Γκρίνσπαν ανέφερε πως τα χαμηλά μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν είναι εύκολο να ”εξηγηθούν”, ωστόσο δεν είναι πιθανό να μεταβληθούν στο άμεσο μέλλον.

Επισήμανε δε πως η μείωση του spread μεταξύ των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων επιτοκίων μειώνεται γεγονός το οποίο ωστόσο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη οικονομική επιβράδυνση.

Παράλληλα, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, διατηρώντας πάντως το επίπεδο των 54 δολαρίων ανά βαρέλι.

Κινητικότητα αναμένεται να εμφανίσουν μετοχές τεχνολογικών εταιριών όπου η Cisco Systems, η Intel Corp. και η Texas Instruments θα ανακοινώσουν περαιτέρω στοιχεία για τα μεγέθη τους.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, η Albertson’s ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του πρώτου τριμήνου κατά 93% στα 107 εκατ. δολάρια ή 29 σεντς ανά μετοχή και αύξηση εσόδων κατά 16% στα 10 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν 27 σεντς κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 10,25 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, η Sears Holdings Corp., η εταιρία που προέκυψε από τη συγχώνευση των Kmart Holdings και Sears, Roebuck and Co., εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου ζημιές 9 εκατ. δολαρίων ή 7 σεντς ανά μετοχή, λόγω λογιστικών αλλαγών.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η JP Morgan υποβάθμισε τη μετοχή της ασφαλιστικής Aflac Inc. σε ”neutral” από ”overweight”, εκφράζοντας άκρως αρνητικές εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στην Ιαπωνία.

Σε ”neutral” από ’buy” υποβαθμίστηκε από την UBS η αμυντική βιομηχανία Titan Corp. λόγω της επικείμενης εξαγοράς της εταιρίας από την L-3 Communications Holdings.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,22% στις 10.490 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας κινείται ανοδικά κατά 0,16% στις 2.079 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.199 μονάδες με κέρδη 0,19%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,44% στις 5.002,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,83% στις 4.534,39 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,33% και διαμορφώνεται στις 4.160,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v