Με μικρά κέρδη η Wall Street

Aνοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street σε μια νευρική και με συχνές εναλλαγές προσήμων συνεδρίαση, όπου κυριάρχησαν οι ειδήσεις για εξαγορές επιχειρήσεων. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Aνοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street σε μια νευρική και με συχνές εναλλαγές προσήμων συνεδρίαση, όπου κυριάρχησαν οι ειδήσεις για εξαγορές επιχειρήσεων. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Washington Mutual, κατόπιν της ανακοίνωσης ότι προχωρά στην εξαγορά της Providian Financial προς 6,5 δισ. δολάρια. Παράλληλα άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι της Prologis, μετά τη ”δήλωση” της εταιρίας ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην εξαγορά της Catellus Development, προς 3,6 δισ. δολάρια. Το deal, αν τελικώς ευοδωθεί, θα δημιουργήσει μια από τις ισχυρότερες εταιρίες real estate στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η Αpple ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί πλέον μικροτσίπ της Ιntel στους υπολογιστές της, ενώ μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε μικροτσίπ που κατασκεύαζε η IBM. Πτώση σημείωσε και η μετοχή της ATI Technologies που προειδοποίησε ότι στο οικονομικό γ΄ και δ΄ τρίμηνο θα καταγράψει μεγέθη χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Εξάλλου, μικρή πτώση σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές διαμορφούμενες χαμηλότερα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι, με αφορμή την έντονη φημολογία ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ, θα αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε κέρδη 2,33%, στα 7,02 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,98%, στα 9,24 δολάρια. Το δικαίωμα της 3Ε, ενισχύθηκε 1,44%, στα 27,56 δολάρια. Στο 3,95% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς.

Στις 10.467 μονάδες κινήθηκε ο Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,06%, ενώ άνοδο 0,21% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.075 μονάδες. Κέρδη 0,12% για τον S&P, που ”έκλεισε” στις 1.197 μονάδες.

Στο μεταξύ πτώση 0,38% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.980 μονάδες, ενώ απώλειες 0,29% κατέγραψε ο Dax, στις 4.497 μονάδες. Πτώση 0,38% για τον Cac, που έκλεισε στις 4.146 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v