Συμβιβαστική πρόταση Microsoft στην Κομισιόν

Υπό την απειλή νέων προστίμων από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.E., η Microsoft δέχτηκε να διαθέσει δωρεάν ορισμένες πληροφορίες στους ανταγωνιστές της και να άρει κάποιους περιορισμούς για την χρήση αυτών των δεδομένων.

Συμβιβαστική πρόταση Microsoft στην Κομισιόν
Υπό την απειλή νέων προστίμων από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Microsoft δέχτηκε να διαθέσει δωρεάν ορισμένες πληροφορίες στους ανταγωνιστές της και να άρει κάποιους περιορισμούς για την χρήση αυτών των στοιχείων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κολοσσός της πληροφορικής θα διαθέσει κάποιες πληροφορίες για του λειτουργικό σύστημα Windows στους αντιπάλους της και επιτρέψει στους κατασκευαστές λογισμικών να πωλούν διεθνώς τα προϊόντα τα οποία θα προκύψουν από αυτές τις πληροφορίες.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα περιμένει τις αντιδράσεις της αγοράς για να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί την πρόταση.

Με την πρότασή της, η Microsoft ευελπιστεί να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι οι όροι για την άδεια χρήσης κρίσιμων τεχνικών πληροφοριών είναι πολύ ακριβοί, με αποτέλεσμα να αποκλείονται οι κατασκευαστές λογισμικών open source , όπως το λειτουργικό σύστημα Linux.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v