Η κινεζική CNOOC διεκδικεί την αμερικανική Unocal

Η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός της Κίνας ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για την καλιφορνέζικη Unocal, προσφέροντας περισσότερα από τα 16,4 δισ. δολάρια που διαθέτει η Chevron, καθώς η ασιατική χώρα ψάχνει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η κινεζική CNOOC διεκδικεί την αμερικανική Unocal
Η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός της Κίνας, η CNOOC, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για την καλιφορνέζικη Unocal, προσφέροντας περισσότερα από τα 16,4 δισ. δολάρια που διαθέτει η Chevron, καθώς η ασιατική χώρα ψάχνει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ώστε να τροφοδοτήσει την ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της.

Η CNOOC μελετά όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων ”την πιθανότητα κατάθεσης προσφοράς για την Unocal”, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρία, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση 22,8 δισ. δολάρια.

Εάν επιτύχει, η προσφορά της CNOOC θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά της Κίνας στο εξωτερικό και θα δώσει στην επιχείρηση πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης.

Η τιμή που θα διαθέσει η CNOOC θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από εκείνην που συμφωνήθηκε στις 4 Απριλίου για την εξαγορά της Unocal από την Chevron, η οποία, εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εξαγορά από το 2002, όταν η Phillips Petroleum αγόρασε την Conoco προς 25 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v