Μπρος γκρεμός και πίσω... Αθήνα για την Wall

Η αποτυχία εκταμίευσης της δόσης βοήθειας προς την Αθήνα και η απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ προκαλούν νέες πιέσεις στην Wall. Απώλειες σε Ασία και Ευρώπη, κάτω από το 1,27$ το ευρώ.

Η αποτυχία εκταμίευσης της δόσης βοήθειας προς την Αθήνα και η απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ προκαλούν νέες πιέσεις στους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 12.761 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,57% στις 1.372 μονάδες, και ο Nasdaq πτώση 0,89% στις 2.879 μονάδες.

Η αποφυγή του ρίσκου ξεκίνησε από τις ασιατικές συναλλαγές και διογκώθηκε στις ευρωπαϊκές, όπου το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,27 δολάριο.

Σημειώνεται ότι αρκετοί παράγοντες των αμερικανικών αγορών επιστρέφουν σήμερα κανονικά στις δουλειές τους, μετά από τις απουσίες που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την Νέα Υόρκη.

Μεγάλη αβεβαιότητα προκαλεί το αν θα βρεθεί λύση στον «δημοσιονομικό γκρεμό» που απειλεί τις ΗΠΑ και αν οι πολιτικοί θα συμφωνήσουν σε μέτρα τα οποία θα αποτρέψουν την αυτόματη αύξηση φόρων και περικοπή δαπανών ύψους 600 δισ. δολ. από το νέο έτος.

Εν τω μεταξύ η αδυναμία των Ευρωπαίων να αποδώσουν την απαραίτητη δόση βοήθεια προς την Ελλάδα επιτείνει την νευρικότητα και τα δυσοίωνα μεγέθη για την γερμανική επενδυτική ψυχολογία αποτρέπουν τις αγοραστικές διαθέσεις.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,65% στις 5.729 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,99% στις 7.098 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,84% χαμηλότερα στις 3.382 μονάδες.

Χθες η Wall Street έκλεισε με μικρές μεταβολές, σε χαμηλούς όγκους συναλλαγών εξαιτίας αργιών στις αγορές ομολόγων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Home Depot θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και η Cisco Systems μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Microsoft εμφανίζει κινητικότητα μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επικεφαλής των Windows, Steven Sinofsky.

Πτώση επικρατεί και στις αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο του χρυσού να χάνει 11 δολ. στα 1.720 δολ. ανά ουγκιά και του πετρελαίου να υποχωρεί σχεδόν 1% στα 84,78 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v