Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals βοηθούν την Wall Street να ανακάμψει

Η κινητικότητα στο επιχειρηματικό πεδίο ωθεί υψηλότερα την Wall Street μετά το -2% της περασμένης εβδομάδας. Θετική συμβολή από τα κινεζικά στατιστικά. Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χάρη κυρίως στην επιχειρηματική κινητικότητα της συνεδρίασης, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά deals και ευνοϊκά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου.

Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη από την Κίνα και την «ομαλή» εξέλιξη των συνομιλιών για την ελληνική βοήθεια συνηγορούν στην άνοδο.

Ωστόσο οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να είναι συγκριτικά περιορισμένοι, εξαιτίας των αργιών στις αγορές ομολόγων και τις κρατικές υπηρεσίες για την Ημέρα των Βετεράνων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 12.822 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.382 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,74% υψηλότερα στις 2.917 μονάδες.

Ξεκινώντας από τις στατιστικές εξελίξεις, θετικά στοιχεία ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία, με αύξηση στις εξαγωγές και το εμπορικό πλεόνασμα, αλλά δυσμενή από την Ιαπωνία, που ανακοίνωσε ύφεση στο περασμένο τρίμηνο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα.

Μικτά πρόσημα επικρατούν και στις ευρωαγορές, όπου το βλέμμα παραμένει επικεντρωμένο στην εξέλιξη της κρίσης χρεών.

Η ελληνική έγκριση του προϋπολογισμού λειτούργησε θετικά στην επενδυτική ψυχολογία, αλλά οι διαβουλεύσεις για την εκταμίευση της δόσης βοήθειας προς την Αθήνα συνεχίζονται, συντηρώντας την νευρικότητα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 5.790 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,3% στις 7.185 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,08% στις 3.418 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με πτώση άνω του 2% για τους δείκτης S&P 500 και Dow Jones στο σύνολο των συνεδριάσεων.

Οι κινήσεις αναμένεται να είναι μικτές αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις για την αποφυγή του αποκαλούμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» των ΗΠΑ.

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση. Η μετοχή της Titanium Metals εκτινάσσεται 40% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Precision Castparts προς 2,9 δισ. δολ.

Ο τίτλος της Jefferies εκτινάσσεται 22% μετά την συμφωνίας πλήρουν απορρόφησής της από την Leucadia National.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν για το γ΄ τρίμηνοι οι εταιρίες D.R. Horton και Beazer Homes μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v