Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Wall

Αξιόλογα κέρδη για τους δείκτες στη Wall λίγες ώρες πριν την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στις ΗΠΑ. Ξανάπιασε τις 3.000 μονάδες ο Nasdaq. Άνοδος για τα εμπορεύματα. Άλμα 3,3% για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αξιόλογα κέρδη για τους δείκτες στη Wall λίγες ώρες πριν την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στις ΗΠΑ. Ξανάπιασε τις 3.000 μονάδες ο Nasdaq. Άλμα 3,3% για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall την ώρα που περίπου 120 εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται στη κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η μάχη θα είναι οριακή με τον πρόεδρο Obama ωστόσο να προηγείται σε κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών οικονομικών ζητημάτων όπως είναι το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος της χώρας και ουσιαστικά θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αυστηρών περικοπών και αυξήσεων φόρων εντός του 2013.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid, “Το χειρότερο δυνατό εκλογικό σενάριο είναι μια ενδεχόμενη οριακή νίκη του προέδρου Obama που θα επιτρέψει στους Ρεπουμπλικανούς να ασκούν παρεμβάσεις στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής και ιδιαίτερα όσον αφορά το δημοσιονομικό χρέος. Αντίθετα σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Mitt Romney τότε το χρηματιστήριο της ΝΥ αναμένεται να αντιδράσει θετικά έως ότου διαφανούν οι διαφορές πολιτικής μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Fed.”

Από πλευράς εταιρικών στατιστικών, το 71% των εισηγμένων που έχουν ανακοινώσει έως σήμερα αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανέφεραν κερδοφορία πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ το 60% των εταιριών σημείωσαν πωλήσεις κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.
 
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,3% στα 88,49 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,8% στα 1.715 δολ./oz.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 1,02%, στις 13.245,68 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,79% στις 1.428,39 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,41% στις 3,011,93 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι πρωτοστάτησαν στην άνοδο, μετά την μεγάλη χθεσινή πτώση.

Οι βασικοί δείκτες, που κινήθηκαν σταθεροποιητικά μέχρι το μεσημέρι, έκλεισαν τελικώς με κέρδη στον απόηχο των κερδών στην Wall Street.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,79% στις 5.885 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,7% στις 7.378 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,88% υψηλότερα στις 3.479 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v