Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1% στην Wall με το βλέμμα στην κάλπη

Κέρδη επί 2η συνεδρίαση αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι Αμερικανοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ανοδος στις ευρωαγορές, μίνι ράλι στα εμπορεύματα.

Κέρδη επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι Αμερικανοί ψηφίζουν για να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κάποια καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου υποστήριξαν τις ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,22% στις 13.272 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,04% στις 1.432 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,68% υψηλότερα στις 3.021 μονάδες.

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών θα αρχίσουν να γνωστοποιούνται προς τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ευρώπη.

Οι δημοσκοπησεις δείχνουν τους δύο αντιπάλους να ισοψηφούν σχεδόν, αν και ο νυν Πρόεδρος Barack Obama έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού Mitt Romney σε κρίσιμες πολιτείες.

Η μεγάλη ανησυχία των αγορών είναι ότι το μοιρασμένο Κογκρέσο δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει σε μέτρα εκτόνωσης των επιπτώσεων από τον «δημοσιονομικό γκρεμό»που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Η Wall Street έκλεισε ελαφρώς ενισχυμένη χθες.

Σήμερα, δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η AOL (+1%), η CVS Caremark, η Office Depot καθώς και η News Corp. μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στις ευρωαγορές, οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι πρωτοστάτησαν στην άνοδο, μετά την μεγάλη χθεσινή πτώση.

Οι βασικοί δείκτες, που κινήθηκαν σταθεροποιητικά μέχρι το μεσημέρι, έκλεισαν τελικώς με κέρδη στον απόηχο των κερδών στην Wall Street.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,79% στις 5.885 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,7% στις 7.378 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,88% υψηλότερα στις 3.479 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς, ενώ τα εμπορεύματα ανακάμπτουν.

Ο χρυσός κερδίζει 27 δολ. στα 1.709 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 1,5 δολ. σχεδόν στα 87,11 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v