Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall πριν το εκλογικό αποτέλεσμα

Θετική κίνηση καταγράφει η Wall λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Στήριξη και από τα κέρδη στις ευρωαγορές. Ανάκαμψη στα εμπορεύματα.

Ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών, που διεξάγονται στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κάποια καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου υποστηρίζουν τις ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 13.161 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,48% στις 1.421 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 3.003 μονάδες.

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών θα αρχίσουν να γνωστοποιούνται προς τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ευρώπη.

Οι δημοσκοπησεις δείχνουν τους δύο αντιπάλους να ισοψηφούν σχεδόν, αν και ο νυν Πρόεδρος Barack Obama έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού Mitt Romney σε κρίσιμες πολιτείες.

Η μεγάλη ανησυχία των αγορών είναι ότι το μοιρασμένο Κογκρέσο δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει σε μέτρα εκτόνωσης των επιπτώσεων από τον «δημοσιονομικό γκρεμό» που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Η Wall Street έκλεισε ελαφρώς ενισχυμένη χθες.

Σήμερα, δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η AOL (+1%), η CVS Caremark, η Office Depot καθώς και η News Corp. μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες, καθώς από την σύνοδο της Group of 20 ο επίτροπος Olli Rehn άφησε να εννοηθεί ότι οι διεθνείς πιστωτές θα καταφέρουν να αποφασίσουν στις 12 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 5.873 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,55% στις 7.367 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,39% υψηλότερα στις 3.462 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς, ενώ τα εμπορεύματα ανακάμπτουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v