Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προεκλογική στασιμότητα στην Wall Street

Με το βλέμμα στα μεγάλα διεθνή πολιτικά γεγονότα της εβδομάδας και ειδικά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Wall Street εμφανίζει ήπιες, μικτές μεταβολές. Πτώση στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επικείμενες προεδρικές εκλογές να κρατούν τους επενδυτές στο περιθώριο.

Ο δείκτης Dow Jones 0,2% στις 13.066 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,12% στις 2.985 μονάδες.

Λίγες ώρες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και οι δύο υποψήφιοι , ο Πρόεδρος Barack Obama και ο Ρεπουμπλικανός Mitt Romney, εξακολουθούν να ισοβαθμούν σχεδόν στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το χρηματιστήριο της Wall Street πιθανότατα θα αντιδράσει θετικά αν επικρατήσει ο Obama και θετικότερα αν επικρατήσει ο Romney. Πάντως αμέσως σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επιστρέψει στο πρόβλημα του «δημοσιονομικού γκρεμού» των ΗΠΑ.

Σε αρκετές περιοχές της Νέας Υόρκης έχει επιστρέψει η ομαλότητα μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, αν και οι επιπτώσεις προβλέπεται να συνεχίσουν να φαίνονται στα οικονομικά δεδομένα για έναν μήνα τουλάχιστον.

Για σήμερα αναμένονται με ενδιαφέρον και τα στοιχεία για την κατάσταση του κλάδου υπηρεσιών, με την κοινοποίηση του δείκτη ISM μεταποίησης Οκτωβρίου.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ανακοινώνουν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου σήμερα η ICE Intercontinental Exchange, η Tesla Motors (+2%) και η Humana Inc.

Και στις ευρωαγορές, το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις αμερικανικές εκλογές αλλά και την ψηφοφορία στην ελληνική βουλή για τα μέτρα λιτότητας, η οποία είναι καθοριστική για την εκταμίευση της δόσης βοήθειας προς την Αθήνα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,59% στις 5.834 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,62% στις 7.318 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,99% στις 3.458 μονάδες.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις αμερικανικές εκλογές, υπάρχει κι άλλο ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός αυτή την εβδομάδα: Η έναρξη του 18ου εθνικού συνεδρίου της Κίνας, από το οποίο θα αρχίσει η αλλαγή ηγεσίας στην πανίσχυρη αναδυόμενη οικονομία.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν σήμερα, ενώ τα εμπορεύματα εμφανίζουν σταθεροποιητική εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v