Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ζαλισμένη" η Wall μετά τον τυφώνα

Μεταβλητότητα χαρακτηρίζει την πρώτη συνεδρίαση της Wall μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι. Πιέσεις στις ασφαλιστικές, κέρδη στις κατασκευαστικές. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Μεταβλητότητα χαρακτηρίζει την πρώτη συνεδρίαση της Wall Street μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, που επέφερε διακοπή της λειτουργίας των αγορών για δύο ημέρες.

Εντονες πιέσεις υφίστανται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα στους κλάδους οικιακών είδών, στέγασης και κατασκευών επικρατούν θετικά πρόσημα, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις προβλέπεται να ευνοηθούν από τις επιχειρήσεις αποκατάστασης.

Η μετοχή της General Motors εκτινάσσεται 8,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με θετικά πρόσημα, στην συνέχεια στράφηκαν σε μικτά, με έντονες πιέσεις στην τεχνολογία λόγω Apple, ενώ το απόγευμα καθιερώθηκαν τα πτωτικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 13.088 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,21% στις 1.409 μονάδες κι ο Nasdaq πέφτει 0,57% στις 2.971 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά στις 9:30 το πρωί και οι συναλλαγές διεξάγονται υπό ομαλές συνθήκες χωρίς ζημιές από τον τυφώνα, ανακοίνωσε το NYSE Euronext.

Η σούπερ καταιγίδα προκάλεσε χάος στην πόλη της Νέας Υόρκης και στις ανατολικές ακτές. Τα χρηματιστήρια παρέμειναν εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες.

Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτές τις δύο ημέρες ήταν ευνοϊκά, καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση στις αγορές ακινήτων και απασχόλησης.

Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινήθηκαν θετικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά ακολουθούν το απόγευμα την Wall Street σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,84% στις 5.798 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,12% στις 7.293 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,3% στις 3.449 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 2,5% μέχρι στιγμής στον μήνα και ο Standard & Poor’s πτώση 2%, ενώ οι απώλειες του Nasdaq τον Οκτώβριο ξεπέρασαν το 4%.

Αρκετές εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα, μεταξύ των οποίων η General Motors, που εκτινάσσεται 3%, η Phillips 66, η Opnet Technologies, η Westport Innovations και άλλες.

Ο τίτλος της UBS εκτινάσσεται 13% μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι μετοχές ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων, καθώς γίνεται προσπάθεια αποτίμησης των ζημιών του τυφώνα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ζημίες θα κινηθούν περί τα 20 δισ. δολ. και οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν 5-10 δισ. δολ.

Ανάκαμψη εμφανίζουν οι τιμές των εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του πετρελαίου να κερδίζει 70 σεντς στα 86,38 δολ. ανά βαρέλι και του χρυσού σχεδόν 10 δολ. στα 1.721 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v