Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι ανησυχίες στη Wall

Εξανεμίζονται τα κέρδη στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για οικονομία. Άνοδος για πετρέλαιο, χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ. Διχασμένοι οι επενδυτές σε Ευρώπη.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall, καθώς η επάνοδος των ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη σβήνουν τα αρχικά κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,20% στις 13.052 μονάδες, ο S&P κινείται χαμηλότερα 0,12% στις 1.407 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,06% στις 2.980 μονάδες.

"Πιστεύω είναι κάτι που θα παρατηρούμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς διανύουμε την περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων και πλησιάζουμε την εκλογική περίοδο και το δημοσιονομικό κενό" δήλωσε αναλυτής του Marketwatch.

"Η αγορά ανεβοκατεβαίνει κάθε μέρα ανάλογα με τα αποτελέσματα. Τα κέρδη ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα, αλλά υπήρξαν πολλές αρνητικές εκπλήξεις στο μέτωπο των εσόδων" σημείωσε αναλυτής του Bloomberg.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών το Σεπτέμβριο.Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 0,3%, έναντι πτώσης 2,6% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 2,5%.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν 9,9% το Σεπτέμβριο, έπειτα από προηγούμενη αναθεωρημένη πτώση κατά 13,1% τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξης του 7,5%.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών εκτός μέσων μεταφοράς αυξήθηκαν 2,0% το Σεπτέμβριο από προηγούμενη αναθεωρημένη πτώση κατά 2,1% τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,9%.

Την ίδια ώρα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου κατά 23.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 369.000.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Procter & Gample διατήρησε σταθερό το outlook για το 2012 με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο 2,2%.

Η μετοχή της Unilever πραγματοποιεί άνοδο 4,13%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων για το Q3.

H ασφαλιστική Aetna κερδίζει 0,93% και η Symantec 4,11%, καθώς εμφάνισαν κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται υψηλότερα 0,73% στα 86,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,79% στα 1.716 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά ενισχύεται έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κυμαίνεται στο επίπεδο του 1,30.

Διχασμένες οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 5.805 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% στις 7.200 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,42% στις 3.412 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v