Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο περιορίζει τα κέρδη της Wall Street

Η πτώση των τιμών πετρελαίου (85$) περιορίζει την θετική αντίδραση της Wall στα καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων όπως Boeing και FΒ (+20%) καθώς και τα ευνοϊκά στατιστικά. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου πιέζει τους ενεργειακούς κλάδους και περιορίζει την αρχική θετική αντίδραση της Wall Street στα καλά αποτελέσματα εταιριών όπως η Boeing και το Facebook και τα ευνοϊκά στατιστικά.

Μετά από θετικό άνοιγμα, τα πρόσημα είναι μικτά αυτή την ώρα και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 13.115 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμεταβλητος στις 1.413 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,18% στις 2.985 μονάδες.

Η μετοχή του αεροναυπηγικού κολοσσού Boeing ενισχύεται 3,2% μετά την ανακοίνωση κερδών 1,35 δολ. ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο.

Η μετοχή του Facebook εκτινάσσεται 20% μετά την ανακοίνωση κατακόρυφης αύξησης κερδών λόγω διαφημιστικών εσόδων και την αναβάθμιση του τίτλου από την Citi Research.

Αντιθέτως, στην χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε απογοήτευση από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με κάθετη πτώση.

Εκτός από τα αποτελέσματα τριμήνου, ο αρχικός δείκτης μεταποίησης Markit έδειξε ανάκαμψη του κλάδου τον Οκτώβριο από το χαμηλό τριών ετών του Σεπτεμβρίου.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο στην αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 5,7% με την καλύτερη εμφάνιση από τον Απρίλιο 2010.

Σήμερα ολοκληρώνεται επίσης η διήμερη συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Fed.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων μεγάλων επιχειρήσεων, τα μεγέθη τους ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι AT&T, Eli Lilly και Netflix.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας ΕΙΑ, ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε έντονες πιέσεις στις αγορές του μαύρου χρυσού.

Η τιμή του πετρελαίου αντιδρά με έντονη πτώση και εμφανίζει απώλειες επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού υποχωρεί 1,14% στα 85,66 δολ. ανά ουγκιά.

Υπό το ρυθμό των πολλών ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου και στατιστικών μεγεθών κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τα πρόσημα να μεταβάλλονται αρκετές φορές στην συνεδρίαση.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,12% στις 5.805 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,27% στις 7.193 μονάδες, ενώ ο CAC 0,57% υψηλότερα στις 3.426 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v