Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boeing και FB στηρίζουν την Wall Street

Ανακάμπει η Wall μετά την χθεσινή διολίσθηση, με ώθηση από την καλή υποδοχή στα αποτελέσματα Boeing και Facebook (+22%) καθώς και ευνοϊκά στατιστικά. Αναμένεται η Fed. Θετικό απογευματινό γύρισμα στις ευρωαγορές.

Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την χθεσινή διολίσθηση σε χαμηλό 7 εβδομάδων, με ώθηση από την καλή υποδοχή στα αποτελέσματα της Boeing και του Facebook.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 13.140 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,49% στις 1.419 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,71% στις 3.011 μονάδες.

Η μετοχή του αεροναυπηγικού κολοσσού Boeing ενισχύεται 3,2% μετά την ανακοίνωση κερδών 1,35 δολ. ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο.

Η μετοχή του Facebook εκτινάσσεται 22% μετά την ανακοίνωση κατακόρυφης αύξησης κερδών λόγω διαφημιστικών εσόδων και την αναβάθμιση του τίτλου από την Citi Research.

Αντιθέτως, στην χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε απογοήτευση από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με κάθετη πτώση.

Εκτός από τα αποτελέσματα τριμήνου, ο αρχικός δείκτης μεταποίησης Markit έδειξε ανάκαμψη του κλάδου τον Οκτώβριο από το χαμηλό τριών ετών του Σεπτεμβρίου.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο στην αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 5,7% και διαμορφώθηκαν στις 389.000 στο 12μηνο.

Σήμερα ολοκληρώνεται επίσης η διήμερη συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Fed.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων μεγάλων επιχειρήσεων, τα μεγέθη τους ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι AT&T, Eli Lilly και Netflix.

Υπό το ρυθμό των πολλών ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου και στατιστικών μεγεθών κινούνται οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τα πρόσημα να μεταβάλλονται αρκετές φορές στην συνεδρίαση.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 5.813 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,3% στις 7.196 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,46% υψηλότερα στις 3.422 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v