Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη απογοήτευση τα Q3 στην Wall Street

Βουτιά 250 μονάδων εμφανίζει ο Dow στην Wall λόγω απογοήτευσης για τα αποτελέσματα blue chips επιχειρήσεων. Ενισχύεται 15% ο δείκτης φόβου Vix. Εντονες πιέσεις σε φάρμακα, πρώτες ύλες, στις ευρωαγορές.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, όπως και στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές «μελετούν» τα αποτελέσματα του προεκλογικού debate και περιμένουν το επόμενο κύμα από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, καθώς και την διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,86 στις 13.097 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 1,73% στις 1.409 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,2% χαμηλότερα στις 2.975 μονάδες. Πρόκειται για 3η χειρότερη συνεδρίαση του 2012 για τον Dow.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix, γνωστός ως «δείκτης φόβου» στην αγορά, εκτινάσσεται πάνω από 15% και κινείται κοντά στις 20 μονάδες.

Με σχεδόν το 25% της περιοδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων να έχει εοοκληρωθεί, μόνο το 60% των επιχειρήσεων του S&P500 έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η Yahoo ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών για το γ΄ τρίμηνο και η μετοχή της κερδίζει 6% εμφανίζοντας την μεγαλύτερη άνοδο στον S&P. Η Texas Instruments ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αύξηση κερδών αλλά μείωση εσόδων.

Μεγάλες πιέσεις ασκεί στον Dow Jones το blue chip της DuPont (-8%), τα αποτελέσματα της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης η 3Μ (-3%), η Whirlpool και η RadioShack.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, το κοινωνικό δίκτυο Facebook καθώς και η εταιρία ενοικιάσεων ταινιών Netflix θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Apple, που φιλοξενεί συνέδριο στην Καλιφόρνια, όπου αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPad.

Εντονες πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την μεγαλύτερη πτώση στους κλάδους φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εταιριών πρώτων υλών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,44% στις 5.800 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 2,13% στις 7.170 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,3% χαμηλότερα στις 3.404 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου βουλιάζει σχεδόν 2% στα 88,30 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού χάνει 15 δολ. στα 1.712 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v