Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναταράξεις λόγω Google στη Wall

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τα αποτελέσματα "έκπληξη" από την Google. Βουτιά 9% και αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή. Αρνητικά στοιχεία για ανεργία. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Στο πράσινο η Ευρώπη.

Υποχωρούν οι μετοχές στη Wall, μετά την μη αναμενόμενη ανακοίνωση της Google για πτώση κερδών γ' τριμήνου. Νωρίτερα τα στοιχεία για την ανεργία είχαν προβληματίσει τους επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εξελίξεις από την σύνοδο κορυφής της Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,07% στις 13.547 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,27% στις 1.457 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,97% στις 3.074 μονάδες.

Η Google ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου $2,18 δισ. ή $6,53 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά το κλείσιμο της Wall.

Η μετοχή αντέδρασε στα αποτελέσματα με βουτιά 9%, πριν ανακοινωθεί αναστολή της διαπραγμάτευσης.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 46.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

"Η αγορά προσπαθεί να χωνέψει τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας" δήλωσε αναλυτής του Bloomberg.

Την ίδια ώρα αρκετοί παρατηρητές προεξοφλούν απογοητεύσεις από την διήμερη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει σήμερα, αλλά πάντως η επενδυτική ψυχολογία είναι μάλλον θετική στις ευρωαγορές, που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην αναμενόμενη προσφυγή της Ισπανίας σε κεφάλαια διάσωσης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Nokia ανακοίνωσε ζημία 943 εκατ. ευρώ ή 0,26 ευρώ ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο, μεγαλύτερη από την ζημία 151 εκατ. ευρώ ή 0,02 ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η μετοχή σημειώνει πτώση 0,45%.

Η Morgan Stanley, ανακοίνωσε ότι υπέστη απώλειες 1 δισ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο ή 55 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με κέρδος 1,14 δολ. ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τη μετοχή να διολισθαίνει 0,65%.

Η μετοχή της Lam Research πραγματοποιεί άλμα 8,82%, μια μέρα μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η BB&T υποχωρεί 5,18% καθώς τα αποτελέσματα του Q3 απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του ιαπωνικού γεν, ενώ καταγράφει οριακά κέρδη έναντι της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο επίπεδο του 1,31.

Στα εμπορεύματα, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 7 δολ. στα 1.747 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί μισό δολάριο στα 91,69 δολ. ανά βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,10% στις 5.917 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 με κέρδη 0,57% στις 7.437 μονάδες και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 με άνοδο 0,21% στις 3.535 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v