Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη συνεδρίαση ανόδου για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall μετά τα νέα καλά οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ. Κατώτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα IBM (-5%) και Intel (-2,5%). Ικανοποίηση από BofA. Πάνω από το $1,31 το ευρώ.

Κέρδη στη Wall Street μετά τα νέα καλά οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ. Κατώτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα IBM (-5%) και Intel (-2,5%). Ικανοποίηση από BofA. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Τεχνολογικές πιέσεις ασκήθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στη Wall , συνέπεια των κατώτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων των IBM και Intel. Στον αντίποδα στήριξη στους δείκτες προσέφεραν τα καλά οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ αλλά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Bank of America.

Αναλυτικά απογοήτευσαν τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί IBM και Intel μετά το πέρας της συνεδρίασης της Τρίτης. Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της Intel υποχώρησαν 14% στα 2,97 δισ. δολάρια και αντίστοιχα η κερδοφορία της IBM διαμορφώθηκε στα 3,8 δισ. δολάρια με τα έσοδα ωστόσο να ισορροπούν σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο η εκτίναξη του αριθμού νέων κατοικιών σε υψηλό 4 ετών, τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall και κράτησε τελικά σε θετικό έδαφος τους δείκτες.

Συγκεκριμένα η πολύπαθη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ φαίνεται ότι πλέον όχι μόνο σταθεροποιείται αλλά επιπλέον αρχίζει να παρουσιάζει και στοιχεία ισχυρής ανάπτυξης. Ειδικότερα, έκπληξη προκάλεσε στους αναλυτές η θεαματική αύξηση κατά 15% στον αριθμό νέων κατοικιών και κατά 11,6% στον αριθμό νέων οικοδομικών αδειών.

Επιπλέον θετικό αντίχτυπο στις αγορές προκάλεσε η απόφαση της Moody’s να κρατήσει σταθερή την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας, με το κόστος ασφάλισης των κρατικών ομολόγων της χώρας να διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Bank of America ανακοίνωσε μείωση κερδών στο γ’ τρίμηνο ωστόσο διέψευσε τους αναλυτές που προέβλεπαν ζημιές για τον όμιλο.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 91,87 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 1.753 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 6,1% στα 3,12 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,9% στα 23,21 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,04%, στις 13.556,77 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,41% στις 1.460,91 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,10% στις 3.104,12 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύθηκε πάνω από το 1,31 δολ. ενώ κέρδη απεκόμισαν οι δείκτες στις ευρωαγορές.
 
Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,69% στις 5.911 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,25% στις 7.395 μονάδες, και ο CAC 0,77% υψηλότερα στις 3.528 μονάδες, ενώ κέρδη 1,5% με 2% απεκόμισαν τα χρηματιστήρια της Ισπανίας και της Ιταλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v