Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall χάρη σε Citi και λιανεμπόριο

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Citi και τα ευνοϊκά μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις εμπνέουν άνοδο στην Wall, μετά το -2% της προηγούμενης εβδομάδας. Κέρδη και στις ευρωαγορές, διόρθωση στα εμπορεύματα.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Citi και τα ευνοϊκά μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις εμπνέουν άνοδο στην Wall Street μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 13.360 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.431 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,25% στις 3.057 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση, παρά τα θετικά στατιστικά στοιχεία από την Κίνα, όπου ανακοινώθηκε συγκρατημένος πληθωρισμός και αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,48% στις 5.822 μονάδες, τον DAX 0,81% υψηλότερα στις 7.291 μονάδες, και τον CAC να κερδίζει 1,33% στις 3.434 μονάδες.

Η Wall Street εμφάνισε απώλειες την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow να κλείνει με πτώση 2,1%.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire, βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης για τρίτο συνεχόμενο.
 
Σύμφωνα όμως με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν αισθητά τον Σεπτέμβριο, κατά 1,1%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων.

Καλή υποδοχή είχαν και τα αποτελέσματα της Charles Schwab, ενώ μεγέθη τριμήνου θα ανακοινώσει αργότερα και η Gannett.

Ο τίτλος της Sprint Nextel εκτινάσσεται 6% μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς του 70% από την ιαπωνική Softbank (-5,3%).

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, ενώ τα εμπορεύματα ενισχύονται.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, ενώ τα εμπορεύματα κινούνται διορθωτικά. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 15 δολ. στα 1.745 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου «χάνει» 1,25% στα 90,68 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v