Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί στη Wall- Προβληματισμός για Q3

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για S&P και Nasdaq εν μέσω ανησυχιών για τα αποτελέσματα εισηγμένων το Q3. Ήπια ανάπτυξη βλέπει η Fed. Προειδοποίηση ΔΝΤ για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για S&P και Nasdaq εν μέσω ανησυχιών για τα αποτελέσματα εισηγμένων το Q3. Ήπια ανάπτυξη βλέπει η Fed. Προειδοποίηση ΔΝΤ για τον ευρωπαικό τραπεζικό κλάδο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου , πρώτη η Alcoa την Τρίτη μετά το πέρας της συνεδρίασης, ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο αλλά και προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων. Ωστόσο τους επενδυτές προβλημάτισε η υποβάθμιση των προβλέψεων ζήτησης αλουμινίου, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν μείωση της κερδοφορίας τριμήνου στις εισηγμένες στη Wall για πρώτη φορά μετά από τρία διαδοχικά έτη αυξημένης κερδοφορίας.

Παράλληλα δημοσιοποιήθηκε σήμερα η Beige Book από τη Fed, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε ήπια ανάπτυξη.

Παράλληλα αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά είχε η εκτίμηση του ΔΝΤ ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με μαζική φυγή κεφαλαίων ενώ επισημαίνεται ότι η εμπιστοσύνη στον χρηματοοικονομικό κλάδο παραμένει εύθραυστη.

Πτώση άνω του 2% σημείωσαν οι δεικτοβαρείς τίτλοι των Alcoa, Caterpillar, Chevron και Cisco.

Από τον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Wells Fargo ενισχύθηκε σήμερα 0,4% παρά τη μήνυση των αμερικανικών αρχών για την εφαρμογή επικίνδυνης πολιτικής στα στεγαστικά δάνεια.

Κέρδη και για τη μετοχή της Wal-Mart μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι θα προχωρήσει σε άνοιγμα νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,2% στα 91,29 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,1% στα 1.765,10 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 3,7% στα 2,62 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 1% στα 21,18 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε απώλειες 0,95%, στις 13.334,97 μονάδες, ο S&P με πτώση 0,62% στις 1.432,56 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,43% στις 3.051,78 μονάδες.

Στις ευρωαγορές τα επάλληλα «καμπανάκια» του ΔΝΤ για την ευρωζώνη, πίεσαν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι απώλειες εντάθηκαν μετά το μεσημέρι, και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 5.777 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,41% στις 7.205 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% χαμηλότερα στις 3.366 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v