Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δύσπεπτο" το Q3 της Alcoa για Wall Street

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στην Wall Street, με το εναρκτήριο Q3 της Alcoa να επιτείνει τους φόβους για την παγκόσμια ανάπτυξη. Apple, τράπεζες και Toyota στο επίκεντρο, ενώ αναμένεται το Beige Book.

«Κόκκινοι» παραμένουν οι περισσότεροι  βασικοί δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια, με το εναρκτήριο Q3 της Alcoa να επιτείνει τους φόβους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το επίκεντρο στην Wall Street, που κινείται σταθεροποιητικά, επικεντρώνεται στην εξέλιξη των ανακοινώσεων για αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, καθώς και την οικονομική έκθεση Beige Book της Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 13.451 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,03% στις 1.441 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 3.064 μονάδες.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» την ανακοίνωση της Alcoa που έκανε την ανεπίσημη έναρξη στον κύκλο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων Q3. Η εταιρία ανακοίνωσε ζημία στο τρίμηνο αλλά προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων. Το κύριο σημείο των αποτελεσμάτων της Alcoa, που υποχωρεί 2% στο χρηματιστήριο, ήταν η υποβάθμιση της πρόβλεψης για μείωση της ζήτησης αλουμινίου εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.

Από την έκθεση Beige Book της Fed, οι επενδυτές περιμένουν τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

Η Wall Street έκλεισε χθες κοντά στα χαμηλά ημέρας. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις του S&P 500 θα καταθέσουν στο Q3 την πρώτη μείωση κερδών μετά από 11 κερδοφόρα τρίμηνα.

Σήμερα, αποτελέσματα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων η Costco Wholesale, η Yum Brands και η Ruby Tuesday.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο με την Wells Fargo να υποχωρεί σχεδόν 2% μετά την μήνυση των αμερικανικών Αρχών για «επικίνδυνη πολιτική στα στεγαστικά δάνεια.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Apple, που διέρρηξε σοβαρό τεχνικό φράγμα στην χθεσινή συνεδρίαση πέφτοντας μέχρι τα 623 δολ. ανά μετοχή.

Η Toyota Motor επίσης υποχωρεί μετά την ανάκληση 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν ενώ στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 5.791 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,19% στις 7.221 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 3.376 μονάδες.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι αν δεν επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να πουλήσουν ενεργητικά αξίας μέχρι 4,5 τρισ. δολ.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού υποχωρεί 1 δος. στα 1.763 δολ. και του Νοεμβρίου του πετρελαίου μισό δολάριο στα 91,88 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v