Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και Q3 ανησύχησαν τη Wall Street

Πτώση στη Wall μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της Κίνας από την Παγκόσμια Τράπεζα. Νευρικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων Q3 στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο το Eurogroup. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Πτώση στη Wall μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της Κίνας από την Παγκόσμια Τράπεζα. Νευρικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων Q3 στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο το Eurogroup. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Απώλειες σημείωσε η Wall Street εν αναμονή της έναρξης δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Σημειώνεται ότι πρώτη εταιρία που θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης, είναι η Alcoa, η οποία και θα δώσει και την τάση στην αυριανή χρηματιστηριακή ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία των FT, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο θα εμφανίσουν πτώση, δείχνοντας αρνητικά αποτελέσματα μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα κερδών. Οι αναλυτές της Wall Street περιμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή γ΄ τριμήνου των εταιριών του S&P 500 θα μειωθούν 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet.

Παράλληλα, αρνητικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων ανάπτυξης της Κίνας από την Παγκόσμια Τράπεζα. Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε ανάπτυξη 7,7% για την Κίνα έναντι αρχικής εκτίμησης για 8,2% για το 2012 και ανάπτυξη 8,1% έναντι 8,6% για το 2013.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup όπου μεταξύ άλλων οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τόσο για το ισπανικό όσο και για το ελληνικό ζήτημα χωρίς ωστόσο –ιδιαίτερα για την Ελλάδα- να αναμένονται σημαντικές αποφάσεις.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της KeyCorp, Bruce McCain, “επιστρέψαμε στις εποχές όπου οι επενδυτές ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις στις επενδυτικές τους κινήσεις καθώς συνειδητοποιούσαν ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα παγκοσμίως δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Όπως τότε, έτσι και σήμερα.»

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχώρησε σήμερα 2,1% μετά τις πληροφορίες για παύση εργασιών σε εργοστάσιο του ομίλου της Κίνας λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 89,41 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,3% στα 1.777 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 11,2% στο 2,78 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 2,3% στα 20,5 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε απώλειες 0,19%, στις 13.583,65 μονάδες, ο S&P με πτώση 0,35% στις 1.455,88 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,76% στις 3.112,35 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη της ανατολικής Ασίας.

Οι αρνητικές διαθέσεις μεταδόθηκαν και στις ευρωαγορές, όπου ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,49% στις 5.842 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 1,44% στις 7.291 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι σημείωσε πτώση 1,45% στις 3.407 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v