Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση φέρνει κέρδη στην Wall Street

Οι καλές ειδήσεις για την αμερικανική απασχόληση στηρίζουν σε άνοδο την Wall, σε μια συνεδρίαση όπου κυριαρχούν οι εξελιξεις από τις κεντρικές τράπεζες. Ανάκαμψη πετρελαίου, σε υψηλό 11 μηνών ο χρυσός.

Η καλές ειδήσεις από την αμερικανική απασχόληση στηρίζουν σε θετικά πρόσημα το αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση όπου κυριαρχούν οι εξελίξεις από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 13.533 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,28% στις 1.455 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται ελαφρώς υψηλότερα στις 3.136 μονάδες.

Σήμερα πραγματοποίησαν τις τακτικές συνεδριάσεις καθορισμού πιστωτικής πολιτικής οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Τόσο η ΕΚΤ όσο και οι BoE και BoJ κράτησαν σταθερά τα επιτόκια, περιμένοντας να δουν τα αποτελέσματα των κινήσεων βελτίωσης της ρευστότητας που έχουν ήδη κάνει τους προηγούμενους μήνες. Εν τω μεταξυ αργότερα θα κοινοποιήσει η αμερικανική Fed τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασής της.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,13% στις 5.833 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 7.323 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,18% στις 3.412 μονάδες.

Το ενδιαφέρον από το αμερικανικό μέτωπο συγκεντρώνει η στατιστική ανακοίνωση για την αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν λίγο, κατά 4.000, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 367.000 νέοι άνεργοι, σε σύγκριση με 363.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 370.000 αιτήσεις επιδόματος, δηλαδή περισσότερες απ’όσες τελικά ανακοινώθηκαν.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, η Hewlett-Packard Co. ανακάμπτει σήμερα μετά την χθεσινή βουτιά 13% εξαιτίας της υποβάθμισης στόχων κερδών 2013.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ανακάμπτει μετά την χθεσινή βουτιά κατά 4% και κινείται σχεδόν 1 δολ. υψηλότερα στα 89,05 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 10 δολ. και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών, στα 1.790 δολ. ανά ουγκιά, με ορατά πλέον τα 1.800 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v