Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σβήνουν τα αρχικά κέρδη στην Wall Street

Εύθραυστα αποδεικνύονται τα αρχικά κέρδη της Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται αυτή την ώρα με μικτές σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς η νευρικότητα για την ευρω-κρίση κυριαρχεί.

Εύθραυστα αποδεικνύονται τα αρχικά κέρδη της Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται αυτή την ώρα με μικτές σταθεροποιητικές τάσεις, καθώς η νευρικότητα για την ευρω-κρίση κυριαρχεί.

H αναβάθμιση των αμερικανικών τραπεζών από την Credit Suisse ενέπνευσε αγοραστικές διαθέσεις στις πρώτες ώρες συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.  

Η μετοχή της Bank of America αντέδρασε με άνοδο 1,23%, η Citigroup 0,09% και η Morgan Stanley 0,3% και ο τραπεζικός κλάδος απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη στην Wall Street.

Η άνοδος εκτονώθηκε ωστόσο σχετικά γρήγορα και οι βασικοί δείκτες επέστρεψαν σε σταθεροποιητικά επίπεδα. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,03% στις 13.511 μονάδες, ο S&P κινείται 0,1% υψηλότερα στις 1.445 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,54% στις 3.130 μονάδες.

Τα πρόσημα ήταν θετικά από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις αγορές futures, καθώς το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Ισπανία ετοιμαζεται να ζητήσει πλήρη διάσωση από την ευρωζώνη, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου.

Οι ευρωαγορές "γυρίζουν" ωστόσο πτωτικά αυτή την ώρα και ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς στις 2.498 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 7.322 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,34% χαμηλότερα στις 3.426 μονάδες.

Νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αιφνιδίασε τις αγορές μειώνοντας το βασικό δανειστικό επιτόκιο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Στην Wall Street η κυρίαρχη είδηση είναι η αναβάθμιση των αμερικανικών τραπεζών από την Credit Suisse σε overweight από benchmark.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase εμφανίζει μικρές μεταβολές μετά τις εισαγγελικές κατηγορίες κατά του blue-chip για απάτη σχετικά με τιτλοποιημένα στεγαστικά χρεόγραφα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της PetSmart (+2%) που η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα γίνει το νέο μέλος του S&P 500 αντικαθιστώντας την Sunoco από 4/10.

Στις υπόλοιπες αγορές το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 23 σεντς στα 92,71 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του χρυσού υποχωρεί 3 δολ. στα 1.780 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v