Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά εργοστάσια "ανεβάζουν" την Wall

Τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική μεταποίηση επισκιάζουν την αντίστοιχα αρνητικά μεγέθη για Κίνα και ευρωζώνη και ωθούν υψηλότερα την Wall. Καλό "ποδαρικό" για το Q4 και στις ευρωαγορές.

Η πολύ καλή ανάγνωση των μεγεθών για την αμερικανική μεταποίηση επισκιάζει τα αρνητικά μεγέθη για την Κίνα και την ευρωζώνη και ωθεί υψηλότερα τις μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση του δ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης ISM μεταποίησης ανήλθε τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από τον Μάιο πάνω από το 50, δείχνοντας ότι ο κλάδος έχει επιστρέψει σε αναπτυξιακή πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 13.580 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,79% στις 1.452 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,41% υψηλότερα στις 3.129 μονάδες.

Η ανάγκη «επιδιόρθωσης» ζημιών που έγιναν στις τελευταίες ημέρες του, κερδοφόρου, περασμένου τριμήνου, λόγω τακτοποιήσεων χαρτοφυλακίων, θεωρείται βασικός παράγοντας της σημερινής θετικής αντίδρασης.

Αντίθετα με την αμερικανική οικονομία, οι δείκτες ΡΜΙ μεταποίησης που ανακοινώθηκαν τόσο στην Κίνα όσο και την ευρωζώνη, έδειξαν επιδείνωση της δραστηριότητας των κλάδων.

Πάντως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με αισθητή άνοδο, αντλώντας στήριξη και από τα αποτελέσματα των ισπανικών stress test στις τράπεζες, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,36% στις 5.820 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,54% στις 7.327 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 2,39% υψηλότερα στις 3.435 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με σημαντικά κέρδη που έφτασαν το +5,8% για τον δείκτη S&P 500.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street, η Research In Motion συνεχίζει να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων για τα BlackBerry smartphones.

Η Jakks Pacific αντιθέτως υποχωρεί καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2012.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 12 σεντς στα 92,31 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 3 δολ. στα 1.777 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v