Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί του S&P

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ στήριξαν την άνοδο στη Wall. Γιόρτασε η Google με νέο υψηλό. Απογοήτευση από την επιβράδυνση του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο. Σε υψηλό 7 μηνών ο χρυσός.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ στήριξαν την άνοδο στη Wall. Απογοήτευση από την επιβράδυνση του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο. Σε υψηλό 7 μηνών ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, με αξιόλογα κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall Street μετά τη νέα αισθητή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις επιδομάτων μειώθηκαν κατά 23.000 στις 359.000.

Στον αντίποδα προβληματισμό προκάλεσε η αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο και συγκεκριμένα στο 1,3% στο 12μηνο (τελική μέτρηση) έναντι 1,7% σε προηγούμενη μέτρηση για την ίδια περίοδο και 2% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίστοιχα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών βούλιαξαν με ποσοστό 13,2%. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέγεθος, που αντικατοπτρίζει τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών επιχειρηματιών, αναμενόταν να μειωθεί 5% μετά την ανάπτυξη 3,3% τον Αύγουστο.

Στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε για άλλη μια φορά η Ισπανία καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών ύψους 40 δισ. ευρώ προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών στην εγχώρια οικονομία.

Στη συνεδρίαση της Wall η Google γιόρτασε σήμερα τα 14α γενέθλιά της με τον τίτλο να πιάνει νέο υψηλό στα 755,3 δολ. έχοντας σημειώσει άνοδο τους τελευταίους τρεις μήνες κατά 33%.
 
Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,5% στα 1.780 δολ./oz, πιάνοντας υψηλό 7 μηνών και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 2,1% στα 91,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall, o δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,54% στις 13.485,97 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,97% στις 1.447,15 μονάδες, και ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά 1,39% στις 3.136,60 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, περιμένοντας την έγκριση του ισπανικού προϋπολογισμού 2013, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν παράλληλα μετά το κλείσιμο των βασικών δεικτών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,19% στις 5.779 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,19% στις 7.290 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,71% υψηλότερα στις 3.439 μονάδες.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, κυριάρχησε η είδηση της παροχής ρευστότητας 58 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση του κόστους δανεισμού στην επικράτεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v