Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall μετά την πολυήμερη πτώση

Οι ενέσεις ρευστότητας στην Κίνα προκάλεσαν θετική αντίδραση στις αγορές μετά την πολυήμερη πτώση. Κέρδη στην Wall παρά την δυσφορία για τα εγχώρια στατιστικά, άνοδος ευρωαγορών μετά τον ισπανικό προϋπολογισμό.

Οι ενέσεις ρευστότητας στην Κίνα προκάλεσαν άνοδο από νωρίς στις διεθνείς αγορές μετά την πολυήμερη πτώση, την οποία δεν ανέτρεψαν ούτε τα δυσμενή στατιστικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ούτε η νευρικότητα της αναμονής για τον ισπανικό προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 13.477 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,81% στις 1.445 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,08% στις 3.127 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, περιμένοντας την έγκριση του ισπανικού προϋπολογισμού 2013, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν παράλληλα μετά το κλείσιμο των βασικών δεικτών. 

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,19% στις 5.779 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,19% στις 7.290 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,71% υψηλότερα στις 3.439 μονάδες.

Ο δείκτης ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη έκλεισε με πτώση 0,16% καθώς η ισπανική κυβέρνηση παρουσίαζε τον προϋπολογισμό 2013 της χώρας.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια κυριάρχησε η είδηση της παροχής ρευστότητας 58 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση του κόστους δανεισμού στην επικράτεια.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά και οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη.

Χθες η Wall Street έκλεισε με πτώση και ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές «τρόμαξαν» με τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και τις αναταραχές σε Ισπανία και Ελλάδα

Σήμερα, τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο β΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Οικονομικών. Η αμερικανική οικονομία διευρύνθηκε 1,3% το 12μηνο στο Q2 σε σύγκριση με ανάπτυξη 2% στο α΄ τρίμηνο και 1,7% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση.

Επιπλέον, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών που αντικατοπτρίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών επιχειρηματιών, βούλιαξαν με ποσοστό 13,2%.

Τέλος, σε μια ευνοϊκή εξέλιξη για την αγορά εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 23.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 359.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Nike εμφανίζει κινητικότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων του οικονομικού α΄ τριμήνου.

Η Research in Motion επίσης ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,85 δολ. στα 91,84 δολ. ανά βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 22 δολ. στα 1.776 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v