Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο σε Κινέζο insider της αγοράς βάμβακος

Οι αμερικανικές Αρχές επέβαλαν πρόστιμο για «υπερβολική κερδοσκοπία» στις προθεσμιακές αγορές βάμβακος, αποκαλύπτοντας μια εντυπωσιακή πλευρά της περσινής αναρρίχησης της τιμής του προϊόντος.

Πρόστιμο σε Κινέζο insider της αγοράς βάμβακος
Οι αμερικανικές Αρχές επέβαλαν πρόστιμο για «υπερβολική κερδοσκοπία» στις προθεσμιακές αγορές βάμβακος, αποκαλύπτοντας μια εντυπωσιακή πλευρά της περσινής αναρρίχησης της τιμής του προϊόντος: Ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά ήταν ένας Κινέζος trader που έπαιξε 510 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο του Reuters.

Όπως αποκάλυψε η αρμόδια επιτροπή της αγοράς futures εμπορευμάτων των ΗΠΑ, μια μικρή επιχείρησης της Σαγκάης που ονομάζεται Sheenson Investments και ο ιδρυτής της Weidong Ge, πρώην trader στην πανίσχυρη κρατική επιχείρηση αγροτικών συναλλαγών COFCO, δέχτηκαν να επιστρέψουν 1 εκατ. δολάρια από κέρδη που αποκτήθηκαν παράνομα και να πληρώσουν πρόστιμο 500.000 δολάρια.

Η εναντίον τους κατηγορία ήταν παραβίαση των ομοσπονδιακών ορίων όσον αφορά τις κερδοσκοπικές τοποθετήσεις σε futures σογιέλαιου και βάμβακος.

Πέρσι τα συμβόλαια του μπαμπακιού βίωσαν μια από τις πιο ταραχώδες περιόδους της ιστορίας τους, όταν οι τιμές στο IntercontinentalExchange εκτινάχθηκαν μέσα σε δυο μήνες σχεδόν 35% κι έφτασαν στο μεταπολεμικό ρεκόρ των 2,27 δολαρίων ανά σακί τον Μάρτιο, λίγες εβδομάδες αφότου η αμερικανική επιτροπή επέβαλε στις εταιρίες του Ge να μειώσουν τις θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v